Engeland start WK met zuinige overwinning

Ger
10 juni 2006, 16:58

Ook voor Engeland is het WK voetbal in Duitsland begonnen. Paraguay was de allereerste tegenstander in poule B en de Engelsen wonnen met 1-0. Een eigen doelpunt van Carlos Gamarra zorgde voor de eerste drie punten voor Sven-Göran Eriksson en zijn mannen.

Engeland startte het toernooi, zoals bekend, zonder Wayne Rooney, maar met Steven Gerrard in de basis. De middenvelder van Liverpool was de afgelopen week een twijfelgeval in de selectie van bondscoach Sven-Göran Eriksson door een rugblessure, maar was blijkbaar fit genoeg bevonden om te kunnen starten tegen de Zuid-Amerikanen.

Een paar minuten later volgde de tweede domper voor Paraguay, doelman Justo Villar moest geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger was Aldo Bobadilla. Ook met deze tweede doelman tussen de palen bleef het hectisch bij Paraguay. Bij een van de eerste ballen voor Bobadilla kwam er een indirecte vrije trap voor Engeland, omdat de bal langer dan zes seconden in zijn bezit zou zijn geweest. Frank Lampard wist dit buitenkansje niet te benutten. 

Pas na een kwartier voetballen keerde de rust terug en kwam Paraguay iets beter in haar spel. De eerste echte grote kans kwam pas in de blessuretijd van de eerste helft, toen Nelson Valdez de bal rakelings langs het doel van Paul Robinson knalde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen