Droomdebuut voor Antony, Tagliafico stelt teleur met Argentinië

8 oktober 2021, 09:24   Bijgewerkt: 5 december 2023, 00:40
Foto: © ProShots

Antony heeft een droomdebuut gehad voor Brazilië. De vleugelflitser van Ajax kwam als invaller binnen de lijnen en wist in zijn eerste wedstrijd meteen het net te vinden. Daarmee zet hij zijn uitstekende vorm door. Deze zomer was hij al op dreef bij het Olympisch elftal van de vaderland, terwijl hij ook in Amsterdam onomstreden lijkt. 

Brazilië kwam tegen Venezuela snel op achterstond door een rake kopbal van Eric Ramírez. Neymar was er niet bij om zijn ploeg op sleeptouw te nemen door een schorsing, maar ook zonder de ster van Paris Saint-Germain werd de achterstand omgebogen in een overwinning. Leeds United-aanvaller Raphinha werd uiteindelijk de grote man door als invaller bij alle drie de doelpunten betrokken te zijn.

Uit een hoekschop van Raphinha kopte Marquinhos twintig minuten voor tijd de gelijkmaker binnen en in de slotfase werd een overtreding op de aanvaller gemaakt, waardoor Brazilië een strafschop mocht nemen. Gabriël Barbose liet het buitenkansje niet onbenut, waardoor de thuisploeg in minuut 85 op voorsprong kwam. Antony zorgde voor een mooie afsluiter door tien minuten later de derde treffer op het scorebord te zetten. De Ajacied liep tegen een teruggetrokken voorzet aan, waardoor hij meteen zijn visitekaartje afgaf. 

Waar de Brazilianen nog altijd foutloos zijn met 27 punten uit negen duels, liep nummer twee Argentinië weer tegen puntverlies op. De ploeg, waar Nicolas Tagliafico na een uur spelen het veld in kwam, bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Paraguay. Het gat met de eeuwige rivaal is opgelopen tot acht punten. Veel maakt dat overigens niet uit, aangezien de eerste vier landen zich sowieso plaatsen voor het wereldkampioenschap in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen