Eintracht stunt en wint DFB Pokal ten koste van Bayern

19 mei 2018, 22:10   Bijgewerkt: 20 mei 2018, 00:05

Tegen de verwachtingen in heeft Eintracht Frankfurt de bekerfinale in Duitsland gewonnen van Bayern München. De ploeg van Niko Kovac, die uitgerekend volgend seizoen trainer is van Bayern, zegevierde in Berlijn met 3-1. Het is voor het eerst in dertig jaar tijd dat de DFB Pokal naar Frankfurt gaat, terwijl Bayern trainer Jupp Heynckes zodoende uitzwaait in mineur.

In 1988 won Frankfurt voor het laatst de beker en vorig jaar was de subtopper al dicht bij het winnen van de Duitse beker. In de finale was toen echter Borussia Dortmund te sterk. Ditmaal wachtte er voor de ploeg van Kovac, met Jetro Willems en Jonathan De Guzman in de basis, met Bayern wederom een sterke opponent.

Desondanks pakte de underdog verrassend de voorsprong. Balverlies van James Rodríguez werd genadeloos afgestraft door Eintracht-aanvaller Ante Rebic, die voor de 0-1 zorgde. Eintracht, dat in de Bundesliga achtste is geworden, kreeg in de tweede helft echter een doelpunt tegen. Robert Lewandowski was zoals zo vaak belangrijk voor de kampioen, al mocht het voorbereidende werk van Niklas Süle er ook zijn.

In de slotfase zette Bayern alles op alles en ging ook Sven Ulreich mee bij een corner. Eintracht profiteerde daarvan en scoorde in de counter de 1-3. Mijat Gacinovic dribbelde op een leeg doel af en gooide het duel in het slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen