'Abramovich weigert bod van rijkste man VK op Chelsea'

9 juni 2018, 12:34

Jim Ratcliffe, een van de rijkste zakenmannen uit het Verenigd Koninkrijk met een geschat vermogen van ruim twintig miljard pond, heeft volgens de Daily Mail een poging ondernomen om Chelsea over te nemen. De huidige eigenaar Roman Abramovich heeft het bod echter afgewezen. De interesse is een gevolg van berichtgeving dat de Rus, die Chelsea al vijftien jaar leidt, bereid zou zijn de club te verkopen.

Door de spanningen tussen Rusland en het Verenigd Koninkrijk heeft Abromovich bijvoorbeeld nog geen nieuw visum ontvangen. Mede hierdoor zijn plannen rond de bouw van een nieuw stadion ook uitgesteld, al ligt dat volgens de officiële lezing vooral aan het investeringsklimaat in Engeland. Het geheel voedde echter de geruchten rond een verkoop van Chelsea door Abramovich, waar dan minstens een miljard pond mee gemoeid zal moeten zijn.

Naast Ratcliffe, die weliswaar een seizoenskaart op Stamford Bridge heeft maar volgens de Britse krant vooral Manchester United-fan is, zijn er ook meerdere biedingen uit onder meer China binnengekomen. Abramovitch heeft ook deze mogelijkheden resoluut van de hand gewezen, aangezien hij 'zijn sterke banden met Chelsea' volgens de Daily Mail voorlopig helemaal nog niet wil doorsnijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen