Gerbrands: "Stap van Cocu een logische consequentie"

22 juni 2018 – PSV gunt Phillip Cocu zijn stap naar het buitenland. De succestrainer vervolgt zijn carrière bij Fenerbahçe, zo werd vrijdag bekend. Tegelijkertijd met de bekendmaking van het vertrek van Cocu stelde de landskampion Mark van Bommel aan als opvolger. "Het ging allemaal heel snel, maar we zijn goed voorbereid", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Gerbrands: "Stap van Cocu een logische consequentie"

"We weten dat wanneer je succesvolle mensen als Phillip in huis hebt, het kan gebeuren dat zij met een mededeling als deze komen. Daarom zijn we al twee jaar geleden een traject met Mark aangevangen. Hij is er klaar voor", zegt Gerbrands op het digitale thuis van PSV. "Phillip is vijf jaar hoofdtrainer geweest en heeft het in die periode geweldig gedaan. Dat hij na zo'n succesvolle periode een keer een stap wil zetten, is een logische consequentie daarvan."

Onder Cocu won PSV drie landstitels, één KNVB beker en wist de club eenmaal te overwinteren in de Champions League. "Succes zorgt er voor dat er belangstelling komt. Wij zijn Phillip heel dankbaar voor de afgelopen jaren en de resultaten die hij met PSV heeft bereikt", aldus Gerbrands. "Omdat we onze zaken op orde hebben, hebben we direct door kunnen schakelen. De scenario's lagen al klaar. Mark is bij de jeugd klaargestoomd voor het grote werk. Bovendien heeft hij internationale ervaring als assistent-bondscoach. Ook zijn WK ervaring gaat ons helpen. We hebben alle vertrouwen in hem."

Lees ook: Officieel: Van Bommel volgt vertrekkende Cocu op bij PSV

Verdien ruim zes keer je inzet bij een gelijkspel tussen Brazilië en Costa Rica!

PSV

gerelateerd