Lof voor Kuipers en Makkelie: "Het perfecte nieuwe teamwork"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 juni 2018 – Björn Kuipers heeft vrijdag internationaal veel lof geoogst met zijn optreden tijdens Brazilië – Costa Rica (2-0). Hét moment van de wedstrijd vond tien minuten voor tijd plaats, toen de Nederlandse scheidsrechter de Brazilianen een strafschop gaf na een duikeling van Neymar. Met hulp van videoscheidsrechter Danny Makkelie herstelde Kuipers zijn fout en werd de wedstrijd voortgezet.

Lof voor Kuipers en Makkelie: "Het perfecte nieuwe teamwork"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Dit is het perfecte nieuwe teamwork", zegt de trotse oud-arbiter Jaap Uilenberg aan De Telegraaf. "Mooi, hè? Dit was Björn heel zwaar aangerekend als de penalty niét was teruggedraaid. Nu is het slechts een heel kleine smet op een verder nagenoeg foutloze wedstrijd. Dat hij uitstekend heeft gefloten, blijkt ook uit de reacties van de internationale media. En vergis je niet, dit was een duel met een ontzettend hoge moeilijkheidsgraad, want dat zeuren van die Brazilianen gaat nog eens irriteren ook."

Kuipers kreeg niet alleen complimenten voor het terugdraaien van de strafschop, maar ook voor zijn verdere optreden tijdens de groepswedstrijd. De arbiter liet zich niet van zijn stuk brengen door de Braziliaanse klaagzang en sprak Neymar vlak voor rust vermanend toe. "Björn moet gewoon zo doorgaan. De FIFA was heel positief over zijn eerste wedstrijd, Uruguay-Egypte. Dus ik verwacht dat hij nog wel een of meerdere mooie aanstellingen krijgt. En of dat de finale is, zien we aan het einde van de rit wel. Hier zit in elk geval een trotse coach, want met zijn ingrijpen, stelde ook Danny zijn kandidatuur voor belangrijke wedstrijden."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd