De Belgen op rapport: Lukaku blinkt uit, slechte beurt Batshuayi

23 juni 2018, 17:45

België won niet alleen ruim van Tunesië (5-2), het liet ook een hele aardige indruk achter. Bij vlagen speelden De Rode Duivels het voetbal van een WK-favoriet. Het Belgische spelersrapport levert dan ook bijna alleen maar voldoendes op, met Romelu Lukaku als grote uitblinker.

Thibaut Courtois - 6.5

Kreeg niet heel veel te doen, maar werd wel twee keer gepasseerd. Een smetje, want daarmee ging een clean sheet in rook op voor Thibaut Courtois. De doelman hoeft zich beide tegendoelpunten overigens niet aan te rekenen, maar zal wel balen. 

Toby Alderweireld - 6.5

Wat een heerlijke assist op de 4-1 van Eden Hazard. Vanaf eigen helft verstuurde Toby Alderweireld een lange bal op de aanvoerder, die de pass net zo fraai afrondde. Een echt mooi rapportcijfer viel in het water door de 5-2 van Wahbi Kazri. Alderweireld zag er daar gewoon niet scherp uit.

Dedryck Boyata - 7

Liet zich kloppen bij de aansluitingstreffer van Dylan Bronn, maar Dedryck Boyata verrichte daarna nuttig werk in de defensie van België. Hij haalde veel weg en toonde zich opnieuw een prima invaller voor de nog steeds niet fitte Vincent Kompany.

Jan Vertonghen - 6.5

Speelde een prima wedstrijd. Vanaf nu mag Jan Vertonghen echt aan de bak als in de komende wedstrijden betere aanvallers staan te wachten.

Thomas Meunier -7

Herstelde zich van zijn zwakke optreden tegen Panama. Maandag was onder andere kritiek dat Thomas Meunier geen fatsoenlijke voorzet afleverde. Tegen Tunesië gaf de wing-back een uiterst slim passje op de 3-1 van Lukaku. Zijn afgemeten voorzet in de eerste helft op Yannick Carrasco had ook een beter lot verdiend.

Kevin De Bruyne - 6

Klasse druipt er vanaf, maar etaleert die klasse in de Belgische ploeg maar bij vlagen. Zoals Martinez het spel wil spelen, wordt De Bruyne lang niet altijd in zijn kracht gebruikt. Dat kon pas na de invalbeurt van Marouane Fellaini, die zich meer op de verdedigende taken richtte.

Axel Witsel - 6

Degelijk. Axel Witsel viel niet op, maar deed ook weinig fout. Toch blijft het opmerkelijk dat hij de voorkeur krijgt van Martinez en Mousa Dembele de bank warm houdt.

Yannick Carrasco - 5.5

De linkerkant blijft de achilleshiel van de Belgen. De verdedigende tekortkomingen van Yannick Carrasco - spelend als wing-back - zijn bij tegenstanders bekend. Niet voor niets kwam vanaf daar het meeste gevaar van Tunesië vandaan. Zijn kwetsbaarheid leverde de tweede tegengoal op. 

Dries Mertens - 7

Leidde de eerste twee doelpunten van België in. Na een haarfijne pass van Dries Mertens werd Hazard neergelegd in de zestien en schoot de Chelsea-aanvaller de openingstreffer tegen de touwen. Bij de 2-0 onderschepte de attente Mertens de bal en bracht hij direct Lukaku in stelling.

Romelu Lukaku - 8

Steekt op het juiste moment in een blakende vorm. Romelu Lukaku scoorde vandaag weer twee keer. Is met vier doelpunten in twee wedstrijden hard op weg naar de topscorerstitel, mits de Rode Duivels nog even in het toernooi blijven. De spits ging wel vroegtijdig naar de kant. Het is voor de Belgen te hopen dat alles meevalt.

Eden Hazard - 7

Kende tegen Panama opstartproblemen. Vanmiddag tegen Tunesië was het een stuk beter wat Eden Hazard liet zien. Dartelde het veld, verdiende én scoorde een penalty. Was ook de maker van de fraaie 4-1. De wijze waarop hij de bal aannam en keeper Farouk Ben Mustapha passeerde, is hoe we Hazard kennen en zo graag zien. 

Invallers

Michy Batshuayi - 5.5

Mocht ruim twintig minuten mee spelen en kreeg in dat tijdsbestek drie  dikke honderd procent kansen. Na vier keer was uiteindelijk raak voor Michy Batshuayi, die zeker twee keer had moeten scoren.

Marouane Fellaini - 6

Kwam na de 4-1 van Hazard in het veld. Marouane Fellaini deed waarvoor hij gebracht werd. Bij die ruime voorsprong kreeg Fellaini ook nauwelijks de mogelijkheid om uit te blinken.

Youri Tielemans speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

 

Lees meer over België - Tunesië: Vijf conclusies na eenvoudige zege van beter België

Lees ook het spelersrapport na België - Panama: zes onvoldoendes ondanks zege

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen