Portugal pakt zege door flitsende start

Ger
11 juni 2006, 22:52

Dankzij een snel doelpunt van Pauleta heeft Portugal de eerste wedstrijd op het WK winnend afgesloten. Tegen Angola scoorde de aanvaller al na vier minuten op aangeven van routinier Figo. Doordat het spel van de Zuid-Europanen na de beginfase sterk terugviel, bleef een grote uitslag uit.

Bovendien wil Portugal revanche voor het mislukte WK in 2002, waar de Zuid-Europeanen in de poule werden uitgeschakeld door Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Als één van de weinige landen slaagde Portugal er in om zich ogenschijnlijk met twee vingers in de neus te kwalificeren voor het WK. Opvallend was de rol die Pauleta speelde in de kwalificatiereeks. De aanvaller van Paris St. Germain nam liefst elf doelpunten voor zijn rekening.

Gedurende de eerste helft toonde Portugal, dat aantrad zonder de geblesseerde Deco, zich technisch vaardiger dan Angola. De voormalige kolonie van de Portugezen moest het vooral hebben van fysieke kracht en legde chaotisch voetbal op de mat. Dat was niet bepaald een verrassing. De Angolezen maakten eerder dit jaar tijdens de Afrika Cup al een zwakke indruk. Het team lag na de groepsfase uit het toernooi, waardoor de verwachtingen voor het WK direct naar beneden werden bijgesteld.

Voor de Afrikanen is de deelname aan de mondiale eindronde al een hoofdprijs op zich. "Ons land heeft een burgeroorlog van dertig jaar achter de rug. Om dan nu naar het WK te gaan, is voor het hele land een geweldige opsteker", liet bondscoach Luis Goncalves de Oliveira al weten. "Ons doel is om in Duitsland onze landgenoten trots te maken. Trots op hun nationale ploeg van Angola."

In de tweede helft waren de kansen in het Rhein Energie Stadion schaars. Bij Portugal liepen de combinaties geregeld stuk, tot ontevredenheid van coach Felipe Scolari. De Braziliaan moest constateren dat zijn ploeg nog niet de topvorm te pakken heeft. Ook invallers Maniche, Costinha en Hugo Viana konden het niveau niet opkrikken. Angola kon na rust geen kans van betekenis afdwingen.

Met de drie punten op zak heeft Portugal helder zicht op de volgende ronde. De Zuid-Europeanen moeten in staat worden geacht om via Iran en Mexico de achtste finales te bereiken. Voor Angola zal het een zware opgave worden om het sportieve verblijf in Duitsland te verlengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen