Blamage voor ADO, Vitesse onderuit tegen Shakhtar

9 juli 2018, 21:26   Bijgewerkt: 9 juli 2018, 21:50

ADO Den Haag heeft zich maandag in een oefenduel met derdedivisionist Goes geblameerd. De Eredivisionist ging in Zeeland met 2-1 onderuit tegen de amateurclub. Vitesse verloor ook, maar speelde tegen een tegenstander van formaat: Shakhtar Donetsk. Dat duel eindigde in 1-4.

Na wedstrijden tegen Scheveningen (3-1), Lugdunum (7-0) en Laakkwartier (10-1) speelde ADO maandag de vierde oefenwedstrijd. De Hagenaren verlieten na negentig minuten spelen met het schaamrood op de kaken het veld. De Hagenaren kwamen een dubbelslag van Sherief Tawfik niet te boven. Een kwartier voor tijd maakte ADO via Elson Hooi nog de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef uit.

Vitesse bleek maandag in Oostenrijk niet opgewassen tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïnse topclub was met 1-4 te sterk voor de formatie van Leonid Slutskiy. Na een halfuur spelen kwam Shakhtar door een doelpunt van Taras Stepanenko op voorsprong. In de tweede helft scoorden ook Bohdan Butko, Viktor Kovalenko en Júnior Moraes, alvorens Roy Beerens vlak voor tijd de eretreffer maakte.

Goes - ADO Den Haag 2-1 (29. Sherief Tawfik 1-0, 64. Tawfik 2-0, 72. Elson Hooi 2-1)

Vitesse - Shakhtar Donetsk 1-4 (31. Taras Stepanenko 0-1, 57. Bohdan Butko 0-2, 75. Viktor Kovalenko 0-3, 81. Júnior Moraes 0-4, 89. Roy Beerens 1-4)