Vitesse-aanwinst Darfalou wil Mahrez en Slimani achterna

13 juli 2018, 08:21

Vitesse haalde met Oussame Darfalou een grootheid uit Algerije deze zomer. Een naam die in zijn eigen land past in het rijtje met Islam Slimani (Leicester City) en Riyad Mahrez, die recentelijk over stapte naar Manchester City. Zo ver is de spits in Arnhem nog lang niet, toch hoopt hij op een soortgelijk succes, allereerst in de Eredivisie.

Met alleen de Arabisch en Franse taal was het begin echter lastig voor Darfalou. "De voertaal in de groep is Engels. Ik pik nu kernwoorden op. Zodat ik het coachen in het veld begrijp", legt hij uit tegenover De Gelderlander. Desondanks wil hij er alles aan doen om, net als bijvoorbeeld Slimani en Mahrez, te slagen in Europa. "Het is een eer nu in een grote competitie te mogen spelen."

De Nederlandse competities kent de goaltjesdief, die in eigen land aan de lopende band scoorde, ook nog niet geweldig. "In Algerije konden we altijd de Champions League en Europa League zien. Via satelliet-tv. Vandaar. Maar ik heb uiteindelijk toch vooral de grote competities in Europa leren kennen. Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk." Wel is hij heel benieuwd naar de Eredivisie. Aan zijn voorbeeld zal het in elk geval niet liggen. "Dat is de Braziliaanse Ronaldo. En Zinedine Zidane."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen