Deschamps blijft na WK-winst aan als coach van Frankrijk

16 juli 2018 – Didier Deschamps blijft aan als bondscoach van Frankrijk. De keuzeheer liet na de WK-titel weten géén voorbeeld te nemen aan Aimé Jacquet, die na de wereldtitel in 1998 besloot om op te stappen als coach van de Fransen. "Ik neem geen voorbeeld aan hem", verzekerde Deschamps in de Franse media.

Deschamps blijft na WK-winst aan als coach van Frankrijk

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De coach is sinds 2012 werkzaam in Frankrijk. In Brazilië werd zijn ploeg uitgeschakeld door Duitsland, dat later WK-winnaar werd. Tijdens EURO 2016 in eigen land haalde hij de finale, waarin verloren werd van Portugal. Zondagavond kwam met de WK-titel in Rusland de ultieme revanche op die fikse teleurstelling voor de ploeg van Deschamps.

De 49-jarige trainer die eerder werkzaam was bij AS Monaco, Juventus en Olympique Marseille blijft na dat succes dus wél aan. Hij was na Mário Zagallo en Franz Beckenbauer de derde man die als coach en speler het WK won. Zijn contract bij de Franse voetbalbond loopt af in 2020.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd