Team van het WK: Frankrijk en België de hofleveranciers

16 juli 2018, 10:02   Bijgewerkt: 16 juli 2018, 12:41

Het WK in Rusland zit erop en dus kunnen we de balans opmaken. Frankrijk werd weliswaar wereldkampioen en hoewel er veel kritiek was op het verdedigende spel, zijn de Fransen wel hofleverancier in het 'Team van het Toernooi'. Ook België heeft een belangrijk aandeel in de opstelling van de beste elf spelers, waar verder Brazilië, Uruguay, Zweden en uiteraard ook Kroatië een duit in het zakje doen. 

Keeper: Thibaut Courtois (België)

Kende een zo goed als foutloos wereldkampioenschap en hield zijn ploeg tegen Brazilië hoogstpersoonlijk op de been. Met weergaloze reddingen voorkwam hij een verlenging en misschien wel zelfs uitschakeling in de kwartfinale. Ook tegen Frankrijk lag hij vaak in de weg voor de beslissende tweede treffer. Hoewel ook Hugo Lloris, Jordan Pickford en Danijel Subasic een uitstekend WK keepten, was Courtois uiteindelijk de allerbeste.

{image[327429][right-half][]}Rechtsback: Thomas Meunier (België)

Bij afwezigheid van bijvoorbeeld Daniel Alves was de rechtsbackpositie een van de plekken waar de meeste positieve verrassingen kwamen. Naast powerhouse Meunier, die na een moeizame openingswedstrijd vooral aanvallend een geweldig WK speelde, maakten ook Kieran Trippier en Benjamin Pavard een verrassend goede indruk bij Engeland en Frankrijk. De Belgische back maakte echter zo'n goede indruk, dat ze in ons buurland geloven dat met hem Frankrijk wel was verslagen.

Centrale verdediger: Raphaël Varane (Frankrijk)

De enige speler in de hele selectie van Frankrijk die geen seconde miste op dit WK. Was samen met Samuel Umtiti een rots in de branding in de zo geroemde verdediging van wereldkampioen Frankrijk. Tegen België had hij Romelu Lukaku in zijn zak en had hij het hele duel geen enkele overtreding nodig om de sterke spits af te stoppen. Ook in de WK-finale kwam hij vrijwel niet in de problemen. 

Centrale verdediger: Andreas Granqvist (Zweden)

Diego Godín. Domagoj Vida. Yerry Mina. Stuk voor stuk slopers achterin, die naast hun verdedigende taak ook aanvallend een grote meerwaarde hebben gehad voor hun ploeg. En dat gold ook voor verdediger Granqvist. Topscorer en de natuurlijke leider van de ploeg die Duitsland, Mexico én Zuid-Korea onder zich hield. Zoals een ware captain betaamt ging hij voorop in de strijd en moest daardoor zelfs de geboorte van zijn dochtertje missen. Als dat geen voorbeeldinstelling voor een voetballer is...

Linksback: Diego Laxalt (Uruguay)

Was de rechterflank nog de kant waarin er zo veel uitblinkers waren, is dat op links heel anders. De gevestigde orde liet het – vanwege vorm, blessures en vroege uitschakelingen – in de persoon van bijvoorbeeld Jordi Alba en Marcelo afweten. Wereldkampioen Lucas Hernández maakte een prima indruk, maar was zeker niet beslissend. Ajacied Nicolás Tagliafico was een van de weinig Argentijnen die wel overeind bleef, maar kon ook het verschil niet maken. Dus wordt de bewondering voor Laxalt almaar groter. Zijn tomeloze inzet, meedogenloosheid in de tackles en vermogen om zich weg te werken voor het team, maakte hem het vleesgeworden toonbeeld van het Uruguayaanse succes. Niet voor niets wil Chelsea hem hebben.

{image[327393][right-half][]}Verdedigende middenvelder: N'Golo Kanté (Frankrijk)

Met Paul Pogba, Corentin Tolisso, Steven N'Zonzi en Blaise Matuidi als concurrenten op het middenveld was er over één man eigenlijk nooit twijfel. N'Golo Kanté was de stille kracht van Frankrijk. Teamgenoten spraken vol lof over de man die kampioen werd met Leicester City en Chelsea de laatste jaren. Elk gat dat er valt, werd door Kanté dichtgelopen. Vormde de maizena van de Franse ploeg en hoewel hij niet vaak op de voorgrond treedt, moest ook hij er na de WK-titel aan geloven. Want vooral anderen vonden dat ook hij weleens in de picture mocht staan.

Middenvelder: Philippe Coutinho (Brazilië)

Met Ivan Rakitic, Aleksandr Golovin en Kevin de Bruyne als concurrentie is de keuze voor Coutinho – uitgeschakeld in de kwartfinale – wellicht gek. Maar de middenvelder van Brazilië was, ver boven Neymar, de grootste ster van de Brazilianen. Met heerlijke assists op Paulinho en Renato Augusto tegen België stal hij de show. Bovendien hield hij zich, anders dan Neymar, ver van sterallures of vervelend gedrag. Voor de Coutinho-fans was de uitschakeling van Brazilië enorm zonde, al is elke voetballiefhebber vermoedelijk gek van de speler van FC Barcelona.

Middenvelder: Luka Modric (Kroatië)

Gekozen tot de beste speler van het wereldkampioenschap. En niet onterecht. Zijn mentaliteit was voorbeeldig voor alle Kroaten: bijvoorbeeld dat hij na zijn gemiste strafschop tegen Denemarken in de penalty-reeks wederom achter de bal ging staan. Zijn passing, dribbels en loopvermogen – in de kwartfinale tegen Rusland ging hij bijna in zijn eentje nog drukzetten op de achterhoede in de verlening (!) – zijn van wereldklasse. Samen met Rakitic en Marcelo Brozovic de motor van de ploeg die meer had verdiend dan de 4-2 nederlaag in de WK-finale.

{image[327414][right-half][]}Rechteraanvaller: Kylian Mbappé (Frankrijk)

Zijn heerlijke sprint tegen Argentinië. De hakbal tegen België. Zijn doelpunt in de WK-finale. Het aantal geniale momenten van deze pas negentienjarige voetballer is niet op een hand te tellen. Het is geen verrassing dat hij werd gekozen tot het grootste talent van het WK - als opvolger van Pogba. Hij had wellicht zelfs in aanmerking kunnen komen voor de titel van beste speler. Maar als hij zo doorgaat, komt die nog wel. Heel klein smetje: zijn schwalbes tegen Uruguay en België in de eindfase.

Tien: Antoine Griezmann (Frankrijk)

Was een van de allerbeste spelers van dit WK. Met drie doelpunten en twee assists had hij in de beslissende fase van het toernooi beslissende invloed. Zijn puntgave techniek, heerlijke schoten en cruciale rol in de WK-finale maakten hem als een van de belangrijkste spelers van wereldkampioen Frankrijk. Ook verdedigend was hij bereid heel veel arbeid te verrichten, wat in de speelwijze van Didier Deschamps van groot belang was. Een prachtspeler met een prachtprestatie.

Linkeraanvaller: Eden Hazard (België)

Werd door de FIFA gekozen als de op een na beste speler van heel het WK. De linkeraanvaller werd ook in eigen land gezien als de grote ster, van wie iedereen bij Chelsea hoopt dat ze hem kunnen behoeden voor een transfer naar Real Madrid. Dat hij daar de opvolger moet worden van Cristiano Ronaldo is gezien dit WK in Rusland niet gek te noemen. Gezien het feit dat hij zichzelf de beste speler van het toernooi in Rusland vond, is hij inmiddels ook flamboyant genoeg om de Portugees te doen vervangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen