Duitse bond betreurt besluit Özil en verwerpt beschuldigingen

23 juli 2018, 15:58

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft gereageerd op de beslissing van Mesut Özil om zijn interlandcarrière te beëindigen. De aanvallende middenvelder kondigde het afgelopen weekend zijn afscheid aan als Duits international en wees daarbij met een beschuldigende vinger naar de voorzitter van de DFB, Reinhard Grindel. De voetbalbond wijst maandag de beschuldigingen van racisme van de hand.

Hoewel de DFB niet met modder wil gooien, worden de beschuldigingen van Özil in een statement verworpen. De middenvelder kreeg in Duitsland veel kritiek te verduren omdat hij zich samen met Ilkay Gündogan voor de start van het WK liet fotograferen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hoewel de beschuldigingen zijn verworpen, geeft de DFB toe een bijdrage te hebben geleverd aan de discussie die is ontstaan door het fotomoment. Ook benadrukt de bond Özil dankbaar te zijn voor zijn bewezen diensten. De DFB had graag gezien dat de 92-voudig international een andere keuze had gemaakt.

De bond neemt het dus op voor voorzitter Grindel, die volgens Özil de boeman is. "In de ogen van Grindel en zijn supporters ben ik een Duitser als we winnen, maar een immigrant als we verliezen. Ik heb meerdere awards gewonnen omdat ik zo goed geïntegreerd ben, maar blijkbaar ben ik toch geen Duitser", zei Özil toen hij kenbaar maakte te stoppen als Duits international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen