Van Dijk ziet in Liverpool een van de titelkandidaten

27 juli 2018, 08:20

Virgil van Dijk staat in de voorbereiding met Liverpool weer op het veld als een van de belangrijkste spelers. Volgens de verdediger zijn The Reds na het aantrekken van onder andere Alisson, Naby Keïta en Fabinho een van de favorieten voor het landskampioenschap van Engeland.  "Het is een mooie tijd om deel uit te maken van deze club."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. Vorig seizoen haalde de club al de Champions League-finale, al wil Van Dijk daar het liefst zo weinig mogelijk meer over horen. "Ik wilde me echt even afsluiten van voetbal, even mijn hoofd leegmaken", legt hij uit, mede over het wereldkampioenschap dat niet veel later van start ging. Hij denkt evenals bondscoach Ronald Koeman dat Nederland daar niet had misstaan. "Maar ja... als... daar heb je weinig aan. We moeten gewoon hard werken om er de volgende keer wel bij te zijn."

In de Nations League treft Oranje met Duitsland en Frankrijk de laatste twee wereldkampioenen. Toch kijkt Van Dijk er naar uit. "Je wil je meten met de besten", aldus de captain. "Maar voor mij persoonlijk is die wedstrijd nog ver weg. We hebben nogal wat wedstrijden te gaan met Liverpool. Eerst maar eens zorgen dat we de competitie goed starten." Starten deed Van Dijk persoonlijk wel goed: tegen Borussia Dortmund kopte hij in zijn eerste optreden meteen raak, al werd er uiteindelijk wel verloren

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen