Officieel: Utrecht stunt en haalt Zweeds international binnen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 juli 2018 – FC Utrecht heeft zich zoals verwacht versterkt met de Zweedse verdediger Emil Bergström. De 25-jarige achterhoedespeler liet zijn contract bij Rubin Kazan ontbinden en tekent nu verrassend voor drie seizoenen bij de Domstedelingen. Hij is al de vijfde aanwinst voor de hoofdmacht van Jean-Paul de Jong. "Voor zijn leeftijd heeft hij al heel veel ervaring. Emil is bovendien een echte persoonlijkheid."

Officieel: Utrecht stunt en haalt Zweeds international binnen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"In de persoon van Emil halen we een intelligente speler in huis, die positioneel erg sterk is. Emil is een echte verdediger en beschikt over veel duelkracht. Aan de bal neemt hij initiatief en hij heeft een goede passing", omschrijft directeur voetbalzaken Jordy Zuidam de Zweedse aanwinst op de website van de club. "Bij Djurgårdens was hij al op jonge leeftijd aanvoerder en hij droeg bij Grasshoppers zelfs als huurling de aanvoerdersband." 

Bergström, die drie interlands voor Zweden speelde, liet eerder deze maand vanwege achterstallige betalingen zijn contract bij Rubin Kazan ontbinden. Utrecht handelde kordaat en troefde daarbij onder meer Racing Genk, Anderlecht, FC Basel en Udinese af. 

In 2011, op 17-jarige leeftijd, maakte hij voor Djurgårdens IF zijn debuut in de Allsvenskan, de hoogste divisie van Zweden. Bij Djurgårdens groeide Bergström uit tot een sterkhouder en was hij aanvoerder, voordat hij in 2016 Zweeds international werd en naar Rusland vertrok. Rubin Kazan lijfde de verdediger in en verhuurde hem uiteindelijk aan de Zwitserse traditieclub Grasshoppers.

Er worden dus wederom goede zaken gedaan in Utrecht. Eerder kwamen Simon Gustafson, Leon Guwara, Joris van Overeem en Othman Boussaid al naar de plaatselijke FC toe. FC Utrecht opent het seizoen op 11 augustus met een zware uitwedstrijd tegen landskampioen PSV.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd