Sterk Tsjechië legt de druk bij Italië

12 juni 2006, 19:59

In groep E heeft Tsjechië goede zaken gedaan, door de Verenigde Staten te kloppen met 0-3. Uitblinker Tomas Rosicky scoorde twee keer, nadat Jan Koller al na vijf minuten de 0-1 had binnengekopt. Enige smet op de puike overwinning voor de Tsjechen was de ogenschijnlijk zware blessure van Jan Koller vlak voor de rust. Italië, dat naar verwachting samen met Tsjechië zal gaan strijden om de groepswinst, moet nu later vanavond winnen van Ghana om niet direct al op achterstand te komen bij de sterke Tsjechische ploeg.

De Amerikanen konden voor rust slechts één kans laten noteren. Na een half uur mocht aanvoerder Claudio Reyna vanaf de rand van het strafschopgebied schieten op het doel van Petr Cech. De schuiver was hard en geplaatst genoeg om de doelman van Chelsea te passeren, maar de paal bracht redding voor de Cech.

fan supporter

fan supporter

De Tsjechische supporters in het stadion van Gelsenkirchen waren al volop in de feeststemming toen op slag van rust de schrik bij iedereen om hart sloeg. In een onschuldig sprintduel stortte de grote Jan Koller kermend ten aarde, met zijn ene hand op zijn hamstring en de andere zwaaiend naar de bank. Koller, net terug van een knieblessure die hem het grootste deel van het seizoen bij Borussia Dortmund heeft gekost, bleek dusdanig zwaar geblesseerd, dat de aanstormende verzorgers direct het bekende gebaar voor wisselen maakten. Vratislav Lokvenc kwam binnen de lijnen, terwijl de ongelukkige spits per brancard naar de kleedkamer werd gebracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen