Twente aast op Portugese back: "Uitstekende speler"

6 augustus 2018, 07:39

FC Twente hoopt de selectie te versterken met nog een buitenlandse speler. De club wil in zee met Rafael Ramos, een 23-jarige rechtsback die de afgelopen drie jaar speelde in de Amerikaanse competitie bij Orlando City en Chicago Fire.

Ramos, voormalig jeugdinternational, is een opkomende rechtsachter. "Hij komt uit de opleiding van Sporting Lissabon en is daarna voor veel geld gekocht door Benfica. Hij was daar achter Semedo (inmiddels Barcelona, red.) de tweede back", zegt technisch directeur Ted Van Leeuwen tegen Tubantia. "Hij was toen ongeduldig, wilde spelen en is naar Amerika gegaan. Een jaar later werd Semedo verkocht. Als we deze jongen weer kunnen oppoetsen, hebben we een uitstekende speler in huis."

Komt Ramos inderdaad naar Enschede, dan is hij de zesde zomeraanwinst met een buitenlandse paspoort. "Dat ze geen Nederlander zijn maakt me niets uit", counter Van Leeuwen. "Ze worden uiteindelijk een Twente-speler en daar gaat het om. Het is op dit moment heel moeilijk om in onze vijver van Nederlandse spelers geld te maken. Je ziet het aan de toppers uit de eerste divisie, die al meteen naar het buitenland vertrekken. Met uitzondering van Ricardinho, die 33 is, zoeken wij spelers waar nog rek in zit, die betaalbaar zijn, bereid zijn te komen en uiteindelijk misschien ook nog wat winst opleveren. En dan kom je vaak bij buitenlandse jongens uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen