Fer en Van der Hoorn de nieuwe leiders van Swansea City

7 augustus 2018, 19:55

Leroy Fer is de nieuwe aanvoerder van Swansea City. Daarnaast heeft manager Graham Potter Mike van der Hoorn benoemd als vice-aanvoerder. Van der Hoorn was afgelopen weekend al captain, omdat Fer door een blessure afwezig was.

"We hebben een goede spelersgroep, met een aantal nieuwe jonge spelers", vertel Fer op de website van The Swans. "Ik ben hier een van de meest ervaren spelers. Ik ben trots dat ik de nieuwe captain van Swansea City. Het is mooi als de manager je hiervoor vraagt. Hij kent me als speler. Ik heb weliswaar nooit onder hem gespeeld, maar hij heeft me eerder zien spelen."

Fer denkt dat zijn instelling bijgedragen heeft in de keuze van Potter. "Hij vindt dat de zaken die ik laat zien op het veld - hard werken en alles geven voor het team - belangrijk zijn", vervolgt de 28-jarige middenvelder, die bij Feyenoord al eens vice-aanvoerder was. "Ik ben altijd luidruchtig aanwezig. Soms hang ik de clown uit. Maar ik weet de momenten waarop je serieus moet zijn. De jongens weten dat van me. Ik probeer dezelfde persoon te zijn."

Bij afwezigheid van Fer, draagt Van der Hoorn de band. Zoals afgelopen zaterdag tegen Sheffield United. "Mike is een vriend van mij. Ik denk dat wij samen dit team kunnen leiden. Maar het gaat niet om één of twee spelers. De hele selectie moet elkaar helpen. Ik ben een van de meest ervaren spelers, daarom draag ik de band. Maar we moeten allemaal ons steentje bijdragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen