Van Hooijdonk luidt noodklok: "Feyenoord ligt ver achter"

20 augustus 2018, 09:12

Feyenoord boekte zondagmiddag een qua resultaat eenvoudige zege op Excelsior, maar het spel liet het grootste gedeelte van de wedstrijd te wensen over. Volgens clubicoon Pierre van Hooijdonk is het onmogelijk te denken dat Feyenoord zich serieus mengt in de titelrace. Het gat met Ajax en PSV is volgens de 48-jarige analist momenteel veel te groot. Van Hooijdonk weet wat Feyenoord wél nodig heeft: een sjeik. 

"Ik denk dat er een groot schip met geld binnen moet varen", aldus Van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Ze hebben bijvoorbeeld een sjeik nodig. Dit is een topclub, alleen ik denk dat het op deze manier lang gaat duren voordat je aansluiting hebt met Ajax en PSV. Feyenoord ligt in mijn ogen ver achter bij die twee clubs. Je merkt aan alles dat de schwung er nog niet inzit bij Feyenoord. Ik vraag me af of ze echt in staat zijn om mee te doen om de titel."

Dat de club bij een eventuele verkoop zijn ziel aan de duivel verkoopt, is volgens Van Hooijdonk geen probleem. "Ik geloof daar niet in. In Manchester (waar Manchester City ook is verkocht, red.) hebben ze daar ook geen probleem mee. Mensen willen succes, dit is een topclub. Met succes bedoel ik landstitels, daar gaat het om. Eventueel Champions League-voetbal en daar weer de inkomsten van." 

Dat laatste scenario is momenteel erg ver weg voor de Rotterdammers. Een niveautje lager, in de Europa League, lukte het de club niet om dit jaar het hoofdtoernooi te bereiken. Tegen AS Trencín werd over twee duels kansloos verloren met een zeer pijnlijke uitschakeling tot gevolg. De Eredivisie werd wisselvallig gestart met een nederlaag bij De Graafschap en de thuiszege op Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen