Heerenveen smoort relletje rond verwijderd spandoek in de kiem

20 augustus 2018, 10:53

Heerenveen heeft in een statement excuses aangeboden aan de familie van een overleden supporter. Een spandoek ter ere van de trouwe fan werd zondag tot twee keer toe verwijderd door stewards. Dat had niet mogen gebeuren, meldt de Friese club daags na het thuisduel met Vitesse.

Na de wedstrijd deed de kleinzoon van de overleden supporter zijn beklag op Facebook. "Ik wil sc Heerenveen graag bedanken voor het respectloos behandelen van mijn overleden pake en hun zeer supportervriendelijke beleid! Mij zie je voorlopig niet meer terug in het stadion", luidde het laatste deel van het bericht.

Heerenveen heeft hierop gereageerd. "Eén van onze stewards lijkt, bij een zakelijke ingang van het stadion, zelfstandig de beslissing genomen te hebben om het spandoek met de tekst 'Rust zacht Pake, vak 27, paal 8' niet toe te laten tot het stadion. Het spandoek is, volgens het bericht op Facebook, vervolgens teruggenomen van de

betreffende steward en opgehangen bij vak 16. Daar is door andere stewards besloten dat het weg moest."

De club zegt uit te zullen zoeken hoe het kan dat er niet conform beleid is gehandeld. "Het spandoek had namelijk gewoon mogen blijven hangen in het stadion. Sterker nog, het was een prachtig eerbetoon aan een supporter die onze club 50 jaar lang heeft gesteund."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen