Ronaldo wil de focus op het winnen van Serie A en beker

22 augustus 2018, 20:11

De meest spectaculaire transfer van deze zomer is waarschijnlijk die van Cristiano Ronaldo naar Juventus. De Portugese ster liet zich in gesprek met DAZN uit over het aankomende seizoen, zijn tijd in Madrid en de reden om naar Juventus te vertrekken. "Hier naartoe gaan was een makkelijke beslissing."

Na dienstverbanden bij Sporting Portugal, Manchester United en negen jaar Real Madrid streek Ronaldo deze zomer neer in Turijn. "Uiteindelijk maakten details het grote verschil", vertelt de 33-jarige superster. Hij doelt onder meer op de wedstrijd die hij in april tegen Juventus speelde. Hij scoorde destijds met een fenomenale omhaal en dat leverde hem van het thuispubliek een staande ovatie op. "Wat ik daar zag, heeft zeker geholpen. Ik was enorm verrast, want het was de eerste keer dat zoiets gebeurde."

Met de Madrilenen won Ronaldo meermaals de Champions League. Dat wil hij met Juve natuurlijk ook, maar het is voor de Portugees niet perse een pre. "Ik wil dat toernooi winnen met Juventus, maar het is geen obsessie. We doen het stap voor stap en zullen zien of het lukt, maar de focus van de club ligt op het winnen van de Serie A en de beker."

Tot slot blikt de vleugelspeler nog even terug op zijn tijd bij Real. "Natuurlijk, wat ik bij Real Madrid heb gedaan, is ongelooflijk. Daar heb ik alles gewonnen. Maar hier naartoe gaan was een makkelijke beslissing."

De start van Ronaldo en Juventus in de Serie A was qua resultaat prima. De Oude Dame won de eerste wedstrijd met 2-3 van Chievo Verona. Zaterdag komt SS Lazio op bezoek.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen