PSV profiteert van Strootman-deal, Utrecht en Sparta deels

26 augustus 2018, 21:14

PSV gaat flink meeprofiteren van de aanstaande transfer van Kevin Strootman. De middenvelder is onderweg om AS Roma in te ruilen voor Olympique Marseille, waar een vijfjarig contract voor hem klaar ligt. In Eindhoven kunnen ze rekenen op een percentage van zo'n vijftien procent van de transfersom, die naar verluidt dertig miljoen euro bedraagt. Ook hebben ze recht op een zogenoemde solidariteitsvergoeding.

Dat laatste is vanwege het feit dat hij tussen zijn 22ste en 23ste onder contract stond bij PSV. FC Utrecht en met name Sparta Rotterdam kunnen voor die solidariteitsvergoeding ook een (nog hoger) bedrag tegemoet zien. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Voor PSV geldt dus een doorverkoopclausule van vijftien procent.

Hoeveel het exact oplevert, blijft echter nog even de vraag. Dat percentage van vijftien geldt namelijk pas op de transfersom boven de verkoopprijs van destijds, juli 2013. Toen betaalde AS Roma in totaal een kleine twintig miljoen euro voor de 29-jarige voetballer. Pas als alle details rond zijn, kan PSV dus de financiële balans opmaken: maar dát er geld vrijkomt, is zeker. Wellicht kan dat gebruikt worden voor de middenvelder of back, die Mark van Bommel nog graag aan zijn elftal wil toevoegen.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen