PSV bereikt akkoord over transfer van Guttierez

30 augustus 2018, 08:07

PSV gaat zich versterken met Erick Gutierrez (23). De landskampioen heeft een akkoord met zijn club CF Pachuca. De Mexicaanse middenvelder (rechts op foto) is zelf ook rond met PSV, zo melden de Eindhovenaren woensdagnacht, een paar uur na de plaatsing voor de Champions League. Wanneer de boezemvriend van Hirving Lozano door de medische keuring komt, tekent hij voor vijf jaar in het Philips Stadion. Gutierrez is gehaald als opvolger van Marco van Ginkel, die vanwege zijn knieoperatie (voorlopig) niet terugkeert bij PSV.

Dat PSV de komst van de negenvoudig Mexicaans international op een ongebruikelijk moment aankondigde, heeft te maken met de wens van Pachuca. De club uit Mexico speelde om 3.00 uur Nederlandse tijd een bekerwedstrijd en Gutierrez is op het laatste moment buiten de selectie gelaten. Pachuca wilde over de reden open en eerlijk communiceren. PSV kon zich daarin vinden.

Gutierrez was al een tijdlang in beeld bij PSV, maar Pachuca hield de poot stijf. De Brabanders kozen daarom voor Ryan Thomas van PEC Zwolle. Omdat Thomas zwaar geblesseerd raakte, besloot PSV een nieuwe poging voor Gutierrez. Deze keer met succes. Gutierrez is de boezemvriend van PSV'er Lozano. De twee zaten samen in de jeugdopleiding van Pachuca. Ze speelden in het verleden al acht seizoenen samen.

Als het aan PSV ligt is het aantrekken van Gutierrez niet het laatste wapenfeit van deze transferwindow. Ook hoopt de club linksback Aziz Behich van Bursaspor aan de selectie toe te voegen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen