Van Persie houdt Feyenoord in spoor van PSV en Ajax

2 september 2018, 18:35

Met meer hinder dan de eindstand (4-2) doet vermoeden, heeft Feyenoord drie punten gepakt tegen NAC Breda. In De Kuip had de thuisploeg moeite met de compacte verdediging van de Bredanaars en kreeg het een ongelukkige penalty tegen. In de tweede helft was Benjamin van Leer een sta in de weg, maar mede dankzij een zeer goed spelende Robin van Persie kruipt Feyenoord naar de derde plaats, achter concurrenten PSV en Ajax.

Terwijl Ajax en PSV goede tijden beleven met plaatsing voor de groepsfase van de Champions League, moet Feyenoord het dit seizoen doen zonder Europees voetbal. De Rotterdammers zijn hierdoor genoodzaakt zich volledig te focussen op de Eredivisie, maar ook daar loopt de Stadionclub al achter de feiten aan. Door de verliespartij bij De Graafschap in de eerste speelronde staat het achter de rivalen uit Amsterdam en Eindhoven.

Dit weekend wonnen de directe concurrenten van Feyenoord en dus zat de druk er goed op in De Kuip. Ondanks dat Feyenoord bijna zeventig procent balbezit had, was het veldspel van de thuisploeg niet heel overtuigend. Toch volgden er al snel enkele kansjes en in de 24ste minuut greep de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zelfs de voorsprong. Een slim en snel genomen vrije trap van Jeremiah St. Juste ging hieraan vooraf, waarna Steven Berghuis de bal bij Van Persie kreeg. Voor de topscorer aller tijden van Oranje was het intikken van 1-0 een koud kunstje.

Dit buitenkansje was aan Gianluca Nijholt wel besteed. Met een hoop chagrijn en een gelijkspel op het scorebord zocht Feyenoord de kleedkamers op. Toen het hier vijftien minuten later weer vandaan kwam, liep het ineens een stuk beter. Goede pogingen van Berghuis, Jens Toornstra en Jan-Arie van der Heijden brachten de thuisclub dichtbij een nieuwe voorsprong, maar de debuterende Ajax-huurling Van Leer bracht goed redding.

Met hernieuwd vertrouwen speelde Feyenoord de frustraties van zich af en via Van Persie en Vilhena liep De Trots van Zuid uit tot een 4-1 stand. Achterin bleef het evenwel broos bij Feyenoord, zo bewees ook oud-Feyenoorder Mitchell te Vrede. Op aangeven van invaller Luka Ilic schoot de spits de 4-2 binnen. Bij Feyenoord missen nog de ingeslepen patronen, maar met de derde plaats is de achterstand op rivalen PSV en Ajax klein.

De opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 5.5; Jeremiah St. Juste 7, Eric Botteghin 6, Jan-Arie van der Heijden 5.5, Tyrell Malacia 5; Jordy Clasie 6, Jens Toornstra 6.5 (74. Yassin Ayoub -), Tonny Vilhena 6; Steven Berghuis 6.5, Robin van Persie 7.5, Sam Larsson 3 (46. Mohamed El Hankouri 5.5).

NAC Breda: Benjamin van Leer 5.5; Arno Verschueren 4, Menno Koch 5.5, Karol Mets 5, Greg Leigh 5; Anouar Kali 5.5, Gianluca Nijholt 6; Mikhail Rosheuvel 6, Paolo Fernandes 5.5 (69. Gervane Kastaneer 5), Mounir El Allouchi 5 (77. Luka Ilic -); Mitchell te Vrede 6.

Man of the match: Robin van Persie

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen