Malen bij Jong Oranje: "Het is een stapje, maar het voelt goed"

4 september 2018, 17:13

Donyell Malen kan donderdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Engeland zijn debuut maken in Jong Oranje. De PSV'er, die het seizoen sterk is begonnen, heeft geen last van zenuwen. "Ik vind m'n weg wel", zegt de zelfverzekerde aanvaller.

Vreemd is het niet dat Malen staat voor zijn debuut in Jong Oranje. De aanvaller doorliep de afgelopen jaren de vertegenwoordigende van Oranje. "Het is wel anders. Vorig jaar zat ik bij Oranje onder 19, nu bij Jong Oranje. Het is een stapje, maar het voelt wel goed", vertelt de negentienjarige Malen in gesprek met FOX Sports. Bij PSV wordt Malen dit seizoen vaak als invaller binnen de lijnen gebracht. "Koning van het invallen? Ik wil de koning van het starten zijn."

Dat Malen zich sterk ontwikkelt, is bondscoach Erwin van de Looi niet ontgaan. "Hij heeft veel minuten gemaakt in de voorbereiding toen Hirving Lozano er nog niet was. Dat heeft hij goed gedaan. Nu zit hij er dichtbij, hij is de eerste invaller bij PSV. Hij kan wat forceren, met een individuele actie wat doen en een goal maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen