Feyenoord moet dertig miljoen bezuinigen op Feyenoord City

5 september 2018, 08:10   Bijgewerkt: 5 september 2018, 12:05

Feyenoord City is, of het er nou uiteindelijk komt of niet, vermoedelijk een van de meestbesproken stadionontwerpen ooit. Om het dure project ook daadwerkelijk te kunnen betalen, moet Feyenoord nog dertig miljoen euro bezuinigen op de gehele bouw. "We zijn ingehaald door de prijsontwikkeling", aldus financieel directeur Carl Berg, die besloot om noodgedwongen de kosten te verlagen in plaats van de lening te verhogen.

Naast de toenemende kosten, zijn er nog een aantal financiële tegenvallers. Zo bleek de berekening voor de horeca-inkomsten te groot, evenals het aantal rondleidingen dat gegeven gaat worden. Op dat punt is Feyenoord 'iets te optimistisch' geweest, citeert het NRC directeur Berg tijdens een interne presentatie. Daardoor moet Feyenoord City de jaarlijkse omzet met twee miljoen euro verlagen. "Wij hebben geconcludeerd dat het voorlopige ontwerp nog niet goed genoeg is", aldus Berg.

De plannen bleken te rooskleurig voorgehouden en dus zal Feyenoord over een aantal onderwerpen terug naar de tekentafel moeten. Ook moet er door de Rotterdammers nog flink wat eigen vermogen - zo'n tweehonderd miljoen euro (!) - bij elkaar worden gesprokkeld. Berg: "Daar zijn we ook nog maar net mee gestart, vanaf juni." De gemeente en een lening moet de rest van het kapitaal bijeen brengen.

Het is niet de eerste keer dat Feyenoord City in het nieuws is: eerder bleek ook al dat bij het ontwerp andere rekenfouten werden gemaakt: zo was onder meer de inflatie niet meegerekend. Inmiddels is dus duidelijk dat de Rotterdammers flink moeten bezuinigen op het hele project, waarvan de bouw in 2020 zou moeten beginnen.

Lees ook: Feyenoord City schat verwachte inkomsten te hoog in

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen