Ajax wil ook zonder politie-inzet wedstrijd laten doorgaan

13 september 2018, 07:29

Als het aan Ajax ligt, dan wordt er komende zaterdag 'gewoon' gevoetbald tegen FC Groningen. Door acties van politiebonden kunnen enkele Eredivisie-duels mogelijk geen doorgang vinden, waaronder de wedstrijd in Amsterdam. De bal ligt nu bij burgermeester Femke Halsema.

Zij bepaalt – in overleg – of de wedstrijd doorgaat. "We hebben in een gesprek met de gemeente en de politie aangegeven samen met FC Groningen ook zonder politie-inzet de veiligheid in het stadion te kunnen garanderen", vertelt een woordvoerder van Ajax aan De Telegraaf. Al zeker drie van de negen Eredivisie-duels gaan ongeacht de politiestaking door.

Ajax heeft in het verleden al vaker aangegeven dat met de eigen steward-inzet de politiestaking kan worden opgevangen. "Maar de burgemeester gaat over openbare orde en veiligheid en heeft vanzelfsprekend ook met omstandigheden buiten het stadion te maken.Zij neemt ons advies mee, maar beslist na afstemming met de 'driehoek' uiteindelijk zelf over het al dan niet doorgaan", aldus de woordvoerder.

Van zes Eredivisie-wedstrijden is nog niet duidelijk of ze het komend weekend gespeeld worden: ADO Den Haag – PSV, Ajax – FC Groningen, AZ – Feyenoord, sc Heerenveen – Heracles Almelo, FC Utrecht – FC Emmen en PEC Zwolle – Vitesse.

Lees ook: KNVB houdt rekening met gecancelde duels door politiestaking

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen