Van Persie verpest met laat doelpunt debuut van Advocaat

23 september 2018, 14:24   Bijgewerkt: 23 september 2018, 14:51

Dick Advocaat leek tegen Feyenoord een puntje over te houden aan zijn debuut als trainer van FC Utrecht, maar liep in de slotfase alsnog tegen een nederlaag aan. Robin van Persie besliste de bijzonder matige wedstrijd in een kletsnatte Kuip met een rake kopbal: 1-0. FC Utrecht blijft in de degradatiezorgen hangen, terwijl Feyenoord in punten gelijk komt met Ajax en twee punten achter staat op PSV. De Rotterdammers kunnen ontspannen kijken naar PSV-Ajax, de kraker die later op de zondag afgewerkt wordt.

Advocaat ruilde het gebruikelijke 4-4-2 in voor 4-3-3 en moest noodgedwongen de geschorste Urby Emanuelson en de geblesseerde Sander van de Streek vervangen. Cyriel Dessers en Gyrano Kerk kregen hierdoor een kans in de basis. Feyenoord-collega Giovanni van Bronckhorst handhaafde zijn basisopstelling en hield Nicolai Jørgensen en Yassin Ayoub op de bank.

Na een combinatie tussen de twee kwam Berghuis vrij voor doelman David Jensen, die zijn hand nog tegen de inzet wist te krijgen. Van Persie kreeg op aangeven van zijn aanvalspartner de grootste kans van de eerste helft. De Oranje-topscorer aller tijden kon vrij inkoppen, maar mikte net over de verre kruising.

Feyenoord kon de stijgende lijn voor rust niet doortrekken in de tweede helft, die bij vlagen niet om aan te zien was. FC Utrecht begon in een resultaat te geloven en kreeg kansen. Joris van Overeem verzuimde echter om de trekker over te halen en een indraaiende vrije trap van Nicolas Gavory werd door Eric Botteghin voor de lijn weggehaald.

Opstellingen en beoordelingen*  

Feyenoord: Justin Bijlow 5; Jerry St. Juste 5, Eric Botteghin 6, Jan-Arie van der Heijden 5.5, Tyrell Malacia 7; Jordy Clasie 5, Jens Toornstra 4.5 (62. Nicolai Jørgensen 6), Tonny Vilhena 5.5; Steven Berghuis 6, Robin van Persie 6.5 (88. Renato Tapia -), Sam Larsson 5.5

FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 5, Timo Letschert 5.5, Willem Janssen 6.5, Leon Guwara 5; Simon Gustafson 5, Joris van Overeem 5.5, Nicolas Gavory 5 (88. Lukas Görtler -); Gyrano Kerk 5.5, Cyriel Dessers 5 (72. Nick Venema -), Oussama Tannane 6

Man of the match: David Jensen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen