Bayern lijdt in aanloop naar Ajax zeldzame nederlaag

28 september 2018, 22:32

Bayern München werkt aangeslagen toe naar het Champions League-duel met Ajax. Der Rekordmeister leed vrijdagavond op bezoek bij Hertha BSC de eerste nederlaag van het seizoen: 2-0. Door die misstap moet Bayern de koppositie in de Bundesliga delen met het verrassend goed presterende Hertha. Borussia Dortmund en Werder Bremen kunnen München dit weekend passeren op de ranglijst.

Bayern zit een paar dagen voor de ontmoeting met Ajax in een zeldzaam dipje. In de eigen Allianz Arena speelde de regerend kampioen dinsdag gelijk tegen FC Augsburg (1-1). Dat betekende het eerste puntenverlies van dit seizoen. De eerste nederlaag diende zich drie dagen later meteen ook aan. Op bezoek bij Hertha BSC had Bayern de bal, maar maakte de club uit Berlijn de doelpunten.

Arjen Robben startte bij Bayern in de basis, op het veld trof hij het Nederlandse Hertha-duo Karim Rekik en Javairo Dilrosun. Met een onhandige overtreding in de zestien hielp Jérôme Boateng Hertha op gang. Nadat Manuel Neuer nog knap redde op een kopbal van Vedad Ibisevic, legde Boateng op de achterlijn Salomon Kalou neer. Scheidsrechter Marco Fritz kende geen twijfel en legde de bal op de stip. Ibisevic schoot het buitenkansje binnen.

Bayern ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar in de spaarzame aanvallen van Hertha was het op slag van rust voor de tweede keer raak in het Olympiastadion. Kalou had opnieuw een hoofdrol. Hij leidde de goal van Ondrej Duda in, die bal in het dak van het doel schoot.

In de tweede helft bleef Bayern aandringen. Dat gebeurde grotendeels zonder Robben, die vlak na rust werd gewisseld voor Thomas Müller. Grote uitgespeelde kansen bleven echter uit. Het gevaar kwam vooral uit standaardsituaties. Doelpunten leverde het niet op en werkt Bayern met een flinke kater toe naar het duel met Ajax.