Heerenveen en ADO houden punt over aan matige pot

29 september 2018, 20:38

SC Heerenveen en ADO Den Haag hebben een puntje overgehouden aan hun onderlinge confrontatie, maar zullen verder niet veel wijzer zijn geworden. Michel Vlap zette zijn ploeg op het spoor van de eerste thuiszege van het seizoen, maar Thomas zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor een puntendeling. Voor veel meer opwinding wisten beide ploegen niet te zorgen. ADO staat nog steeds op de negende plek, met één punt meer dan Heerenveen, maar kan later dit weekend nog links en rechts ingehaald worden.

De drie voorgaande thuiswedstrijden van Heerenveen hadden in totaal achttien treffers opgeleverd, de Friezen namen zaterdagavond afscheid van die 'traditie'. Elson Hooi zorgde nog af en toe voor dreiging namens de gasten, maar het eerste half uur verliep van beide kanten traag en slordig. {image[329109][right-half][]}

Vlap leidde een leuk slotkwartier van de eerste helft in met een heerlijke pegel tegen de lat. De geboren Fries mocht even later ongehinderd de bal aannemen tussen drie tegenstanders in en schoot vol overtuiging de 1-0 binnen.

Net toen de thuisploeg voorzichtig begon te denken aan de thee, scoorde ADO tegen. Topschutter Nasser El Khayati, verantwoordelijk voor de laatste zeven ADO-goals was ditmaal de aangever: de spelmaker legde de bal keurig op het hoofd van Necid, die met een krachtige kopstoot de 1-1 aantekende.

Na de rust zakten beide ploegen echter ver terug. Zowel Heerenveen als ADO had bij vlagen de overhand, maar de overtuiging in het spel ontbrak en gevaar voor de doelen was er nauwelijks. Rechtsback Sherel Floranus was nog het dichtst bij een doelpunt, maar de rechtsback liet de bal van zijn voet af springen, voordat hij bij doelman Indy Groothuizen in de buurt kwam. {image[329108][right-half][]}

Beide ploegen leken te kunnen leven met de uiteindelijke 1-1, die de veldverhoudingen prima weergaf. Heerenveen gaat op zaterdag 6 oktober op bezoek bij De Graafschap, ADO speelt op dezelfde dag thuis tegen FC Groningen.

Opstellingen en beoordelingen*  

SC Heerenveen: Warner Hahn 5; Sherel Floranus 5, Daniel Höegh 5, Dave Bulthuis 6, Lucas Woudenberg 5.5; Morten Thorsby 5.5, Michel Vlap 6.5 (69. Pelle van Amersfoort 6), Ben Rienstra 5.5; Yuki Kobayashi 5, Sam Lammers 7, Arber Zeneli 5.5 (82. Mitchell van Bergen -)

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 5; Giovanni Troupée 5 (81. Melvyn Lorenzen -), Tom Beugelsdijk 5, Wilfried Kanon 4.5 (57. Shaquille Pinas 6), Aaron Meijers 6; Lex Immers 5.5, Dion Malone 6, Nasser El Khayati 6; Sheraldo Becker 5.5, Tomas Necid 6, Elson Hooi 7 (72. Thijmen Goppel -)

Man of the match: Elson Hooi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen