Ten Hag deels tevreden met resultaat en ziet wat twijfelgevallen

30 september 2018, 08:37

Ajax-trainer Erik ten Hag was niet helemaal tevreden met het resultaat dat zijn ploeg tegen Fortuna Sittard behaalde zaterdagavond. Hoewel de Amsterdammers wonnen in Limburg, vond de coach dat het niet goed genoeg was gezien de mogelijkheden. "We gingen vaak te snel op zoek naar de eindpass. Als we dat niet hadden gedaan, hadden we het voor rust al kunnen beslissen", zag de coach.

Tegenover FOX Sports ging hij in op het duel met Fortuna. "We hadden alerter moeten zijn, met name in de eindfase", vond de coach, die zag dat Andre Onana meermaals een tegentreffer kon voorkomen. "In het achterhoofd zijn we toch bezig met het feit dat er een grote Europese wedstrijd aankomt. Je ziet dat veel clubs punten verspelen rondom dat soort wedstrijden, dat hebben wij niet gedaan. Daarvoor de complimenten, maar de volgende keer mag het wel iets consequenter."

Voor die ontmoeting in de Champions League zijn er nog een aantal vraagtekens. Hoewel Kasper Dolberg en Matthijs de Ligt terugkeerden, was Frenkie de Jong niet van de partij in Sittard. "En we hebben hier en daar een tikkie opgelopen. Er werd veel toegelaten, met name in de eindfase werd de botte bijl gehanteerd. Wel fair overigens. Maar we moeten kijken hoe dat eruit komt."

{image[329115][right-half][]}Dolberg

De Deense spits kwam in de rust voor Klaas-Jan Huntelaar en scoorde meteen bij zijn rentree. Dat zorgde voor blijdschap bij Ten Hag. "We gunnen het Kasper allemaal zo. Hij is er zolang uit geweest, dit moet een geweldige motivatie voor hem zijn om de volgende stap te zetten. Hij heeft nog wedstrijdritme nodig om in de topvorm te geraken, maar dit zal hem zeker helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen