Ziyech trots op Ajax en krijgt 'een tien' van Van Gaal

2 oktober 2018, 23:37

Hakim Ziyech was trots op de prestatie die Ajax dinsdagavond leverde tegen Bayern München. De middenvelder keek terug op het duel met Der Rekordmeister en zag een puike prestatie van de Amsterdammers. "We kunnen tevreden zijn met z'n allen", vond hij als een van de uitblinkers, die bovendien dichtbij een doelpunt van grote afstand was. Manuel Neuer lag knap in de weg.

"Ik baal wel dat die afstandspegel er niet inging", knikte Ziyech na het duel tegenover Ziggo Sport. "Maar dat zal Lasse Schöne ook hebben met zijn laatste vrije trap." De poging van de Deen ging op de lat, anders had Ajax zelfs gewonnen. Ziyech: "Nu is het zaak om deze stijgende lijn vol te houden en te kijken waar onze bovengrens ligt. We weten in elk geval wat onze ondergrens is."

Ziyech kreeg de complimenten van analist Louis van Gaal, die de Ajacied voor rust geweldig vond en hem zelfs beloonde met een 'tien'. Ook zag de ervaren coach een fitter Ajax dan Bayern. "We maakten veel meters naar voren en naar achteren, dus op een gegeven moment waren we moe", wist Ziyech, die baalde dat Ajax niet een tweede keer scoorde. "We kregen de tweede helft vier a vijf open kansen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen