Memphis voelt zich geen echte spits: "Ik speel er graag hoor"

9 oktober 2018, 17:54   Bijgewerkt: 9 oktober 2018, 17:59

Memphis Depay wordt zowel bij het Nederlands elftal als Olympique Lyon meestal als centrumspits geposteerd. Toch voelt de 24-jarige aanvaller zich geen echte spits, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Memphis vindt dat hij niet vergeleken kan worden met spitsen als Marco van Basten, Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie.

"Dat waren of zijn wel echte spitsen. Ze zijn wat langer, ik ben 1,77 meter, zij speelden wat meer als een echt aanspeelpunt", zegt de veertigvoudig Oranje-international. "Maar los daarvan: ik wil mezelf niet met dat soort grote namen vergelijken. Dat zijn legendes van Oranje. Ik voel me nog steeds een jonge speler, hoe gek dat misschien ook klinkt."

Hoewel Memphis zich geen echte spits voelt, vindt hij het prettig om de diepste aanvaller te zijn. "Ik speel er graag hoor, maar vul het op mijn eigen manier in. Ik voel me het prettigst als ik wat ruimte en vrijheid heb, om de hoeken in te duiken, of om me wat meer uit te laten zakken naar het middenveld. Ik zit er een beetje tussenin, denk ik.''

Onder bondscoach Ronald Koeman is Memphis een onbetwiste basisspeler. Ook tegen Duitsland zal hij hoogstwaarschijnlijk weer starten. "Dat is prettig, maar ik moet het nog steeds iedere wedstrijd laten zien. Ik weet dat ik belangrijk kan zijn voor dit Oranje, maar zaak is om nog belangrijker te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen