Van Dijk vooral blij dat Koeman én Klopp bovenop zijn huid zitten

10 oktober 2018, 13:48

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk verliet begin september de selectie van het Nederlands elftal met forse kritiek van bondscoach Ronald Koeman over de fout die hij maakte tegen Olivier Giroud. En een maand later kreeg de verdediger een halve minuut na binnenkomst wéér een standje van de bondscoach. "Virgil kon aan mijn blik zien hoe ik dacht over de overtreding die hij maakte afgelopen weekend", sprak Koeman tijdens de persconferentie. De captain van Oranje vindt het alleen maar goed dat zijn trainer hem op de huid zit én doet er wat mee.

Met een glimlach op het gezicht knikt Van Dijk als bovenstaande anekdote van Koeman hem wordt voorgehouden. Eén blik van de bondscoach bij aankomst in Zeist was genoeg. "Ik zag het inderdaad direct. Ik ben dus zelf maar over de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339684/van-dijk-is-zelfkritisch-na-fout-het-was-niet-slim-van-mij/,_blank,tackle] begonnen, toen ik hem groette. Logisch dat het snel ter sprake kwam, het staat toch op je netvlies." Koeman zit er bij Van Dijk sowieso bovenop, zeker ook toen de captain tijdens de vorige interland tegen Frankrijk in de fout ging tijdens een duel met Giroud, die daardoor kon scoren.

Bij Southampton lette Koeman ook altijd extra op de man die hij naar de Premier League haalde. "Als we een passoefening deden en ik maakte na tien goede ballen een foutje, kreeg ik het altijd te horen. Dan kreeg ik op mijn donder, terwijl soms anderen veel meer foute passes gaven. De trainer wil altijd het maximale uit mij halen en zorgen dat ik alles geef. Maar dat een trainer met je bezig is, is vooral een goed teken, zo weet ik uit ervaring."

Mentale weerbaarheid

Ja, het was een fout in Parijs. En om de sliding op Sané te maken in de Premier League-topper was ook zeker niet handig. "Maar tegen Frankrijk hadden we ook momenten om de 1-2 te maken. Dan is het een ander verhaal en daar wordt bijvoorbeeld niet naar gekeken", relativeert de verdediger. "Natuurlijk baal ik er enorm van. Tot een paar dagen na de wedstrijd, als ik het besproken heb met de mensen van wie ik dingen aanneem."

{image[328937][right-half][]}Fysiek fitheid

Zijn mentale fitheid is wellicht een van de redenen dat de verdediger captain van Oranje is. Over zijn fysieke fitheid zijn momenteel meer twijfels. "Klopp wilde zelfs liever niet eens dat ik ging spelen bij Oranje, vanwege mijn ribklachten", aldus Van Dijk. In de media opperde de Duitser ook al om [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339689/klopp-vindt-dat-voetballers-meer-rust-moeten-krijgen/,_blank,meer rust in te bouwen] voor voetballers. "Mensen zeggen dat de spelers veel geld verdienen, maar om het beste voetbal te zien moeten de spelers ook rust hebben. Het is niet mogelijk om elke drie dagen te spelen", liet de Duitse coach weten.

Desondanks reisde Van Dijk af naar Zeist, zonder enige twijfel. "Ik wilde erbij zijn, zeker als aanvoerder. Resultaat halen in de Nations League met deze groep", vertelt hij overtuigd. Fit genoeg is hij zeker, al gaat hij wel kijken of het verstandig is om beide duels te spelen. "Bij Liverpool wacht namelijk ook weer meteen een dubbel programma. Maar fit ben ik zeker. Dat moet wel als je drie wedstrijden in de week speelt." Fysiek én mentaal is Van Dijk dus klaar om met Oranje een goede prestatie neer te zetten tegen Duitsland én België.

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen