PSV probeerde 'agressieve' Lozano meer bewustwording te geven

24 oktober 2018, 13:02

PSV heeft afgelopen jaar geprobeerd om het soms opvliegende karakter van Hirving Lozano iets meer in bedwang te houden. De PSV'er pakte afgelopen seizoen teveel kaarten (vier keer geel, twee keer rood) en dat zorgde niet alleen voor frustraties, maar ook voor het feit dat hij regelmatig (belangrijke) wedstrijden miste. "Elke wedstrijd die een topspeler als Lozano mist door een schorsing, is er eigenlijk één te veel", weet Toon Gerbrands.

Dus ging de club om tafel met Lozano, over de soms ietwat agressieve reacties in het veld. "Phillip Cocu nam het initiatief. En Ruud van Nistelrooy en Boudewijn Zenden hebben ook hun aandeel gehad", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Een karakter verander je niet meteen, maar je kunt wel bewustwording kweken."

Dat lukt en dit seizoen pakte de PSV'er weliswaar al drie gele kaarten (één in de voorronde van de Champions League, twee in de Eredivisie), maar de primaire, agressieve reactie lijkt verdwenen. Gerbrands: "Toen deze zomer eenmaal duidelijk was dat hij bij ons zou blijven, denk ik dat Lozano voor zichzelf een plannetje heeft gemaakt. Een inschatting van wat er nodig is om zijn marktwaarde verder op te schroeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen