Nijland hoopt op bekersucces: "Dat zorgt voor een positieve vibe"

30 oktober 2018, 11:31

Als tweevoudig bekerfinalist weet Stef Nijland wat een succesvolle bekercampagne met een team kan doen. De aanvallende middenvelder hoopt dat het bekertoernooi binnenkort ook gaat leven bij zijn teamgenoten van De Graafschap. De Eredivisionist neemt het in de tweede ronde van de KNVB Beker op tegen PEC Zwolle, de oude club van Nijland.

Met Zwolle bereikte Nijland zowel in 2014 als 2015 de finale van het bekertoernooi. "Ik heb in Zwolle de gouden jaren van de club mogen meemaken. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal maakte ik tegen Ajax het enige doelpunt en we speelden Europees voetbal. Het bekertoernooi heeft me al veel goeds gebracht", zegt hij in De Gelderlander.

Nijland proeft dat men in Doetinchem nog niet echt bezig is met het bekertoernooi. "Misschien is dat ook niet zo gek, want De Graafschap heeft de laatste jaren weinig succes in de beker gehad. Maar als je ooit ver bent gekomen, dan kriebelt het al in de eerste ronde", gaat hij verder. "Het doet iets met een groep als je tijdens het trainingskamp in de winterstop nog op twee fronten actief bent. Dat zorgt voor een positieve vibe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen