De Graafschap slaat transferslag in coronatijd: "Scherpe keuzes"

10 juni 2020, 09:19   Bijgewerkt: 10 juni 2020, 09:32

Ondanks de coronacrisis en het feit dat De Graafschap na een rechtszaak níet promoveerde naar de Eredivisie, hebben de Doetinchemmers zich al uitstekend versterkt voor komend seizoen. Met Elmo Lieftink, Danny Verbeek, Joey Konings en Julian Lelieveld deed de club uitstekende zaken. Hoe kan dat in deze financieel moeilijke tijd? "We gaan met een kleinere spelersgroep werken", legt technisch manager Peter Hofstede uit.

Dat doet hij tegenover De Gelderlander. De club presenteerde vier uitstekende transfervrije spelers, met relatief hoge salarissen. Ondanks dat het salarisbudget met zo'n tien procent daalt, past dat dus wel in het financiële plaatje. "De meeste contacten met spelers waren al voor de coronacrisis gelegd. Toen gingen we nog van het Eredivisie-scenario uit", aldus Hofstede. Ondanks dat dat niet doorging, besloten de spelers om toch te komen en De Graafschap om ze te betalen.

Lees ookDe Graafschap pakt door en haalt ook Verbeek binnen

"We moeten wel een selectie neerzetten en hebben een inschatting van de inkomsten gemaakt. Het verlaagde spelersbudget vraagt om scherpe keuzes", doelt Hofstede op het afscheid van onder andere Stef Nijland. "En door met een kleinere selectie te werken, creëren we financiële ruimte om kwalitatief goede spelers te halen."

In plaats van 27 spelers, bestaat de selectie komend seizoen nog 'slechts' uit 21 voetballers, waarvan drie keepers. In die laatste categorie wordt nog gezocht naar een opvolger van Hidde Jurjus, verder is de selectie nagenoeg compleet. De PSV'er lijkt overigens niet meer in beeld om terug te keren, zo vertelt Hofstede. "Het zal best lastig worden hem vast te leggen. We hebben hem laten weten ook verder te kijken." Volgens Voetbal International betreft het AZ-keeper Rody de Boer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen