Ten Hag blikt terug: "Balverlies op die plekken, dat is killing"

6 november 2018, 14:09

Ajax boekte twee weken geleden tegen Benfica een belangrijke 1-0 overwinning, maar de wedstrijd had ook heel anders kunnen lopen. De Portugezen kregen in de beginfase twee goede kansen, maar slaagden er niet in om André Onana te passeren. Trainer Erik ten Hag blikt in gesprek met Ajax Life terug op de eerste minuten van die wedstrijd.

De Amsterdammers begonnen twijfelachtig aan het Champions League-treffen. Beide kansen van Benfica kwamen voort uit balverlies aan de rechterflank. Ajax stelde na de Portugese mogelijkheden orde op zaken. "Ik hoefde maar een signaal te geven en de spelers wisten waarover het ging, want we hadden het vooraf al goed neergezet", zegt Ten Hag daarover.

De oefenmeester vertelt dat er 'heel erg' benadrukt is hoe zulke situaties verdedigd moeten worden. "Spelers zijn zo intelligent dat ze zoiets kunnen lezen. Balverlies op die plekken, tegen Benfica.. Dat is killing. Benfica kan de bal zo snel verplaatsen dat je er nooit meer bij komt."

Zijn spelers moeten leren nog sneller om te schakelen, stelt Ten Hag. "Zeker op dit niveau. Spelers die acteren in de Champions League zijn in staat om de bal snel aan de contrazijde te brengen. Als je dan niet goed staat, op de contraflank, ben je verslagen", vervolgt de trainer. "Dat is dus ontwikkeling. Het gaat om prestatie-ontwikkeling individueel en als team. Handelingssnelheid maakt het verschil tussen goed en minder goed, ook dit geldt zowel individueel als in teamverband."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen