Dit zijn de tegenstanders van Nederland bij het WK in Frankrijk

13 november 2018, 21:05   Bijgewerkt: 14 november 2018, 12:05

De Oranje Leeuwinnen hebben zich dinsdagavond officieel geplaatst voor het WK in Frankrijk. De ploeg van Sarina Wiegman is de laatste Europese ploeg die zich voor Frankrijk kwalificeerde en kan zich dus gaan richten op het toernooi dat van vrijdag 7 juni 2019 tot zondag 7 juli duurt. Op die laatste datum staat de finale op het programma in het Parc Olympique Lyonnais, dat plaats biedt aan 59.186 toeschouwers.

Met Nederland zijn negentien van de 24 deelnemers bekend. Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Noorwegen, Schotland, Spanje en Zweden komen naast Nederland uit Europa. Ook Brazilië, Chili, Australië, China, Japan, Thailand, Zuid-Korea, Canada, Jamaica en de Verenigde Staten zijn al op zeker van de partij in Frankrijk. Bij de negentien landen komen nog drie Afrikaanse teams, een ploeg uit Oceanië en de winnaar van het play-offduel tussen Argentinië en Panama.

Alle teams spelen in poules van vier tegen elkaar. Alle nummers één en twee gaan in elk geval door, terwijl ook de beste vier nummers drie zich plaatsen voor de achtste finales. Bij het EK 2016, eveneens gehouden in Frankrijk, werd gekozen voor dezelfde opzet.

Lees ook: Oranje Leeuwinnen met gemak naar WK ondanks 'rode' Dekker

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen