Bosz: "Wat Ajax kan doen is Neres verkopen en Lozano halen"

14 november 2018, 09:04

Volgens Peter Bosz kan Ajax de monopolie-positie in Nederland pakken door de beste spelers van PSV en Feyenoord naar Amsterdam te halen. De oud-trainer van Ajax voorspelt een interessante transferzomer als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en mogelijk ook Andre Onana voor veel geld vertrekken.

"Er gaat dus minimaal tweehonderd miljoen euro bij Ajax binnenkomen. En dan? Gaan ze met dat geld spelers voor twintig of dertig miljoen aantrekken? Als ze dat doen, zal het salaris nog meer omhoog moeten, want dat heeft daar toch mee te maken. Je moet spelers toch verleiden te kiezen voor Ajax en daarmee de Nederlandse competitie. Wat Ajax zou kunnen doen, is kiezen voor de aanpak van Bayern München", schetst Bosz in Voetbal International.

Bosz verwacht niet dat Ajax vijftig miljoen op tafel zal leggen voor een nieuwe speler. "Wat ze wél kunnen doen, is bijvoorbeeld zeggen: We verkopen Neres en we gaan Lozano halen. Ze hebben met die aankopen afgelopen zomer, maar vooral ook met het verhogen van de salarissen, een signaal afgegeven. Er is geen club in Nederland die zo veel aan salarissen kan betalen als Ajax. De volgende stap is de beste spelers bij PSV en Feyenoord weg te halen. Als je dat doet, word je er niet alleen zelf sterker van, je verzwakt ook je concurrent. Dan heb je de monopolie-positie in Nederland."

De nu clubloze trainer vraagt zich echter af of Ajax op die manier internationaal aan kan haken. "Tussen de top van Europa en Ajax zit dan toch nog altijd een gat van zo'n vier- of vijfhonderd miljoen euro. Wij hadden bij Borussia Dortmund een begroting van ongeveer vierhonderd miljoen, dan praat je over de subtop van Europa."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen