Van Basten: "We kunnen aan de bak"

15 juni 2006, 18:48

Na de zege op Servië-Montenegro staat voor Oranje alweer haar tweede WK-duel op het programma. Vrijdag stuit de ploeg van Marco van Basten, die zal bestaan uit dezelfde elf spelers die het zondag opnamen tegen Servië, in Stuttgart op Ivoorkust. "Dat is een heel sterke ploeg, zowel technisch als fysiek. Het zal dan ook zeker niet gemakkelijk worden", blikt de bondscoach tijdens een persconferentie in het stadion vooruit op het duel met de Afrikanen.

Van Basten kwam woorden tekort om de kracht van Ivoorkust te beschrijven. "Ik vind Ivoorkust een leuke en attractieve ploeg", begint hij zijn relaas. "Ze hebben tegen Argentinië een leuke wedstrijd op de mat gelegd, ze kwamen er in mijn ogen nogal bekaaid vanaf met die 2-1 nederlaag. Beide tegendoelpunten kwamen uit het niets."

"We hebben Ivoorkust veel zien spelen, zowel tijdens de Afrika Cup als tijdens oefenduels. In deze wedstrijden hebben ze veel gewisseld qua systeem en spelers. Het is dan ook moeilijk in te schatten hoe ze precies zullen spelen, maar ik verwacht dat het in grote lijnen op hetzelfde neer zal komen als tegen Argentinië."

"Mede door die nederlaag zullen we tegen een uiterst gemotiveerd Ivoorkust spelen. Ze moeten op het uiterste spelen omdat ze deze wedstrijd moeten winnen", gaat Van Basten verder. "Toch is het voor ons belangrijk om ons eigen spel te spelen. We gaan ons dan ook zo min mogelijk aanpassen aan de tegenstander."

De wedstrijd tegen Ivoorkust is voor Van Basten een nieuwe uitdaging met zijn jonge en relatief onervaren ploeg. "Ik ben nieuwsgierig in hoeverre we in staat zijn om hier iets moois neer te zetten. Iedereen is fit en het is leuk om met deze jongens te werken. Ik kan je niet vertellen hoe ver we gaan komen, maar tot nu toe ziet het er goed uit."

Vermoedelijke opstelling Nederland

Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder, Cocu; Van Persie, Van Nistelrooy, Robben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen