Jurjus: "Ik weet zelf dat ik beter kan, dat heb ik eerder laten zien"

7 december 2018 – Het is nog niet het seizoen van Hidde Jurjus. De doelman van De Graafschap speelt vaker een negatieve dan een positieve hoofdrol en moest in de Eredivisie al 33 keer de bal uit het net vissen. De kritiek op de goalie zwelt aan, maar Jurjus probeert het hoofd koel te houden.

Jurjus: "Ik weet zelf dat ik beter kan, dat heb ik eerder laten zien"

"Ik weet zelf dat ik beter kan, dat heb ik eerder laten zien", zegt de zelfbewuste keeper in gesprek met De Gelderlander. "Nu zou ik er ineens niets meer van kunnen? Toen het goed ging was ik geen De Gea, maar nu ben ik ook niet de keeper van RKZVC. Mijn niveau ligt ergens in het midden. Ik probeer positief te blijven en train keihard om beter te worden. Er wordt nu veel naar mij gewezen, maar we zitten bij De Graafschap met z'n allen in hetzelfde schuitje en moeten er samen uitkomen."

NAC Breda incasseerde al 35 doelpunten, maar bij die club hebben dit seizoen meerdere keepers onder de lat gestaan. Jurjus is derhalve de meest gepasseerde doelman van de Eredivisie. Zijn trainer, Henk de Jong, heeft deze week met hem om tafel gezeten. "Zijn spel moet beter, dat weet hij zelf ook wel. Maar Hidde moet ook de tijd krijgen om er bovenop te komen. Als dat lukt, kan hij nog heel belangrijk voor ons zijn."

De Graafschap, dat zeventiende staat, heeft een zwaar einde van de eerste seizoenshelft. Voor de winterstop nemen de Superboeren het nog op tegen ADO Den Haag (uit), Ajax (uit) en Vitesse (thuis).

Eredivisie

gerelateerd