Ten Hag: "Ik krijg berichten dat mensen trots zijn"

8 december 2018, 09:09

Bij zijn aanstelling was er wat scepsis in Amsterdam, maar Erik ten Hag heeft de monden van de criticasters inmiddels aardig gesnoerd. De trainer van Ajax presteert met zijn ploeg goed in Europa en draait ook in de Eredivisie op volle toeren. Ten Hag geniet daarvan.

De 48-jarige trainer wil iets tastbaars overhouden aan dit goede seizoen. "Vier jaar zonder prijs, dat telt bij Ajax. Ik krijg berichten dat mensen trots zijn, ook door de manier waarop we voetballen. We zien deze ploeg elke dag groeien. Ik zie het aan data en dan word ik wel eens uitgelachen. Data zijn feiten. Daarmee kun je veel onderbouwen. We krijgen weinig goals tegen. We scoren steeds makkelijker. Dat is tastbaar, herkenbaar", stelt hij in De Volkskrant.

De coach beseft dat Ajax in de Eredivisie en de Champions League goed draait, veel beter dan recente jaren. Volgens Ten Hag beschikt Ajax over een arsenaal van kwaliteiten. "Een goed team beheerst vele facetten van het voetbal. En dit team is een goed team, dat graag balbezit heeft. Een van mijn voornaamste taken is te zorgen dat iedereen de rol speelt die bij hem past. Een speelwijze vinden waarin iedereen op zijn best is. Zorgen dat iedereen zijn rol blijft spelen, elkaar versterkt en elkaars mindere punten camoufleert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen