Breij is terug: "Tranen hebben me vaak in de ogen gestaan"

10 december 2018, 09:05

Er is voor Michael Breij een einde gekomen aan een zware periode. De aanvallende middenvelder van FC Groningen stond de afgelopen drie maanden langszij met een hamstringblessure, maar heeft tegen VVV-Venlo zijn rentree gemaakt. Dat voelt voor hem als een grote opluchting.

De 21-jarige middenvelder liep een scheurtje in zijn linkerhamstring op. Bij Groningen dacht men dat de kwetsuur meeviel, maar dit bleek niet het geval. "Het was er eentje van acht centimeter", zegt Breij tegen Dagblad van het Noorden. "Veel erger dan we hadden gedacht. Daarna kreeg ik last van mijn rechterbeen, waarschijnlijk omdat ik door die blessure uit balans stond. Vervolgens kwamen er nog rugklachten bij. Eigenlijk deed alles wel een beetje pijn."

Het waren zware tijden voor Breij. "Het sudderde maar door. Ik stond steeds op het randje van een terugkeer: net wel, toch maar niet. Hartstikke frustrerend. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer voetballen. Uiteindelijk hebben we voor de geleidelijke weg gekozen met als resultaat dat ik er nu weer sta", zegt Breij, die zondag in de slotfase inviel.

De maanden waarin de middenvelder van Groningen niet kon spelen, waren moeilijk voor hem. "In die periode die volgde hebben de tranen vaak in mijn ogen gestaan", biecht de aanvaller op. "Het moeilijkste waren de terugslagen. Gelukkig, tussen aanhalingstekens dan, had ik de ervaring van mijn kruisbandblessure bij AZ. Ook toen ging het herstel met pieken en dalen. Ik wist dus wat me te wachten stond, waar ik doorheen moest en hoe ik ermee om moest gaan. Toch vreet het aan je, zeker in een tijd dat je op doorbreken staat. Ik vond troost bij mijn familie. Dan belde ik naar mijn moedertje die me wel geruststelde, waardoor ik er weer met frisse moed tegenaan kon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen