Van den Brom en AZ vonden het tijd voor verandering

11 december 2018, 14:30

John van den Brom heeft zijn aanstaande vertrek bij AZ dinsdag toegelicht tegenover NH Sport. De oefenmeester is bezig aan zijn vijfde seizoen in Alkmaar en vond, net als de directie, dat het tijd is voor verandering.

Dat zegt de 52-jarige coach. "We (Van den Brom, Max Huiberts en Robert Eenhoorn, red.) hebben dat besluit al heel lang geleden genomen in de gesprekken die we heel vaak met elkaar hebben", zegt Van den Brom. "We zijn met z'n drieën al tot de conclusie gekomen dat dit het laatste seizoen zou worden. Als beide partijen het gevoel hebben dat het mooi is geweest na vijf jaar, dan is het ook niet zo moeilijk."

Van den Brom is de langszittende trainer ooit van AZ. "Het is al een unieke prestatie dat je als trainer vijf jaar bij een club werkzaam bent. Mijn doel was ook om die langstzittende trainer te worden. Dat heeft mij veel gedaan en dat was een dingetje dat voor mij speelde. Maar als je beide een gevoel hebt en je spreekt het uit, dan is het ook niet zo moeilijk. Je sluit het af en gaat dan volle bak verder", spreekt hij. Van den Brom zal na dit seizoen worden opgevolgd door Arne Slot, die nu als diens assistent werkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen