Argentijnse voetbalshow dompelt Servië in rouw

16 juni 2006, 16:48

Argentinië heeft Nederland een goede dienst bewezen. Enkele uren voordat Oranje in Stuttgart aan moet treden tegen Ivoorkust, walsten de Argentijnen in Gelsenkirchen met 6-0 over Servië-Montenegro heen. De manier waarop de Zuid-Amerikanen dat deden, was ronduit indrukwekkend. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander. Bij Servië-Montenegro kreeg Mateja Kezman in de tweede helft rood, na een wilde tackle op Javier Mascherano. Door deze uitslag heeft Oranje vanmiddag aan een zege op Ivoorkust genoeg om plaatsing voor de tweede ronde af te dwingen.

Argentinië begon het duel met Servië-Montenegro met Lionel Messi op de bank. Het supertalent van FC Barcelona is weliswaar weer helemaal fit, maar bondscoach Pekerman koos er voor om hem op de bank te laten beginnen. Pekerman koos voor vrijwel dezelfde opstelling als tegen Ivoorkust, dus met Juan Roman Riquelme achter de twee aanvallers Hernan Crespo en Javier Saviola. De enige wijziging was dat Luis Gonzalez ditmaal in plaats van Esteban Cambiasso op het middenveld speelde.

De Servische bondscoach Ilija Petkovic had zijn elftal ook op één plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Nederland. Middenvelder Koroman, die tegen Nederland pas na rust in het veld kwam, stond ditmaal in de basis. Nenad Djordjevic was het kind van de rekening en moest op de bank plaatsnemen. In de aanval gaf Petkovic opnieuw de voorkeur aan Mateja Kezman en Savo Milosevic. Breekijzer Nikola Zigic begon, net zoals tegen Oranje, op de reservebank.

Deze treffer sloeg bij Servië-Montenegro in als een bom. Door deze vroege achterstand kon de ploeg haar favoriete spelletje, achterover leunen en gokken op de counter, wel vergeten. Tenminste, een dergelijke strategie was nog altijd mogelijk maar met deze stand zou dat veel te riskant zijn. Servië moest namelijk winnen en om dat bereiken zou het nog minimaal twee keer moeten scoren. Een behoudende tactiek leek daarvoor niet de juiste remedie, maar Petkovic weigerde aanvankelijk om zijn strijdplan te wijzigen.

Argentinië rook na deze tweede treffer dat Servië-Montenegro rijp was voor de slacht en drukte door. Tien minuten na de 2-0 was het alweer raak, ditmaal opnieuw via Maxi Rodriguez. De treffer kwam echter voor een groot deel op het conto van Javier Saviola. De aanvaller, die overbodig is bij FC Barcelona, begon zijn actie bij een cornervlag en slalomde het strafschopgebied binnen. Zijn schot werd slechts half gekeerd door Dragoslav Jevric, waarna Maxi bij de tweede paal attent reageerde. Zijn inzet verdween via de paal in het Servische doel, waarmee de ontmaskering van Servië-Montenegro compleet was.

De ploeg, die vorige week nog zo gevreesd werd door Oranje, werd door Argentinië afgeschilderd als een zeer matig elftal. De Zuid-Amerikanen konden doen en laten wat ze wilden en de alom geroemde defensie van Servië-Montenegro bleek ineens een enorme gatenkaas te zijn. De ploeg van bondscoach Petkovic wilde in Gelsenkirchen vechten voor haar laatste kans, maar alle hoop werd binnen 45 minuten wreed de kop in gedrukt. Argentinië daarentegen tankte volop zelfvertrouwen, waarbij vooral het tweede doelpunt de hele wereld over zal gaan. De manier waarop de Argentijnen combineerden door de Servische defensie, was ronduit prachtig.

In de tweede helft geloofde Argentinië het veld. De ploeg speelde de wedstrijd professioneel uit en wilde vooral geen schade oplopen met het oog op het duel tegen Nederland, komende woensdag. Dat ging nog bijna fout, toen Mateja Kezman met een wilde tackle de enkels van Javier Mascherano onder vuur nam. Gelukkig voor de Argentijnen kon Mascherano verder, de gefrustreerde Kezman werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Dit betekende voor hem alweer zijn tweede ronde kaart op even zo veel grote toernooien. Eerder kreeg hij ook al tijdens het EK van 2000 een rode prent.

Na de rode kaart voor Kezman zorgde Argentinië voor een passend slotakkoord van de wedstrijd. Invaller Messi bediende Hernan Crespo, die bij de tweede paal de 4-0 binnengleed. In de slotfase zorgde een andere invaller, Carlos Tevez, zelfs nog voor 5-0. Het feest leek compleet, maar Messi zorgde hoogstpersoonlijk voor de slagroom op de taart door de 6-0 binnen te schieten. Met de succesvolle invalbeurten van Tevez en wonderkind Messi was de goed-nieuws show van Argentinië compleet. Servië-Montenegro daarentegen moet nu volgende week met de staart tussen de benen terug naar eigen land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen