Lofzang voor Kökcü: "Hij is echt een complete voetballer"

16 december 2018, 12:34

Orkun Kökcü mag een week na zijn competitiedebuut voor Feyenoord hopen op een basisplaats in de Eredivisie. Door de blessure van Jens Toornstra staat de zeventienjarige middenvelder zondagmiddag waarschijnlijk aan de aftrap tegen Fortuna Sittard. Cor Adriaanse en Maarten Stekelenburg hebben Kökcü vaak zien spelen en zijn onder de indruk van het talent.

Stekelenburg, bondscoach van Oranje onder-19, heeft al vaker met de jonge Feyenoorder te maken gehad. "Hij is een aanvallende middenvelder, maar kan eigenlijk op elke positie op het middenveld uit de voeten. Met én zonder bal is hij zeer begaafd. Ook is hij iemand die hard wil werken. Hij is echt een complete voetballer", vertelt hij aan de NOS.

"Voor mij is het zeker geen verrassing dat hij nu in het elftal komt. Het was niet de vraag óf hij zijn debuut zou maken, maar wanneer", gaat hij verder. "Orkun is iemand met een open persoonlijkheid en heeft van nature een leidende rol die geaccepteerd wordt door andere spelers. Hij is een voorbeeld voor anderen."

Adriaanse, die Kökcü in de jeugdopleiding van Feyenoord heeft leren kennen, is eveneens onder de indruk van het talent. "Hij heeft echt stappen gezet de afgelopen tijd en deze volgende stap is goed voor hem. Hij doet gewoon de dingen die hij moet doen en doet deze goed. Zo'n debuut is niet alleen voor hem leuk, maar ook zeker voor ons. Daar genieten wij ook van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen