Guardiola gaat speelwijze niet veranderen ondanks nederlagen

29 december 2018, 23:57

Pep Guardiola gaat zijn spelopvatting niet veranderen bij Manchester City. Hoewel hij de laatste twee duels verloor in de Premier League, zal de oefenmeester tegen Southampton niet anders voor de dag komen zondagmiddag. "Ik vertrouw op de manier waarop wij spelen", aldus de coach.

Op het clubkanaal gaat hij in op de ontwikkeling rondom Manchester City. "Na een nederlaag ben ik tien, vijftien minuten down. En daarna laad ik de batterijen op om te kijken hoe die nederlaag kon gebeuren", legt de Catalaanse oefenmeester uit. "We zijn nog steeds een fantastisch team, dat zeker moet verbeteren."

Dat laatste heeft de Catalaan gedaan, maar daarvoor gaat hij de manier van voetballen niet veranderen. "Het gaat over harder en nóg harder werken", aldus Guardiola. "Als manager moet je analyseren wat je beter kunt doen. Dat is de manier waarop we verdedigen richting de volgende tegenstander. Als we verliezen, is dát mijn taak."

Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand van The Citizens op Liverpool liefst tien punten. Als er echter wordt gewonnen van Southampton en direct na de jaarwisseling ook van The Reds, is Manchester City ook weer helemaal terug in de Engelse titelstrijd. Bij puntverlies in een van beide duels, wordt het gat wel aanzienlijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen