Speler van de Week: Lammers is het lichtpuntje van PSV

21 januari 2019, 16:28

In het weekend dat PSV een zeldzame en opvallende misstap maakte in de Eredivisie, stond een door de topclub verhuurde speler op. Uitgerekend in de wedstrijd tegen Ajax, dé concurrent van PSV, stond Sam Lammers op bij sc Heerenveen. Dankzij zijn twee doelpunten in de krankzinnige wedstrijd is hij de Speler van de Week van FCUpdate.nl. geworden.

Als er twee zaken veranderlijk zijn, dan zijn het het weer in Nederland en het spel van sc Heerenveen. De nummer tien van de Eredivisie won bij AZ, zegevierde met 1-5 bij Willem II en begon het seizoen met de winst op PEC Zwolle en een remise tegen Vitesse. Daar tegenover staan echter nederlagen tegen Heracles Almelo (3-5), FC Groningen (2-0) en NAC Breda (4-2).

Een van de weinige zekerheden in de wisselvallige ploeg van Jan Olde Riekerink is de pas 21-jarige Sam Lammers. De PSV'er had in de zomer de clubs voor het uitkiezen en trok van Eindhoven naar Friesland. Een bewuste keuze, die vooralsnog goed uitpakt. Na zestien wedstrijden staat de aanvaller al op acht doelpunten. Een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat Heerenveen dit seizoen absoluut geen constante indruk maakt.

Zijn knappe optreden in Amsterdam was bovendien al de derde keer dit seizoen dat hij twee keer scoort, na eerder dubbelslagen tegen Heracles en De Graafschap. Bovenal zijn zijn goals natuurlijk belangrijk voor zijn eigenlijke werkgever in Eindhoven, waar hij zich bij de fans in ieder geval populair heeft gemaakt. Lammers lijkt de natuurlijke opvolger van Luuk de Jong te zijn.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen