Gent weert arbiters na afstaan van kaarten aan fans FC Utrecht

22 januari 2019, 21:05   Bijgewerkt: 22 januari 2019, 21:10

Drie scheidsrechters in België hebben een ticket voor AA Gent - Anderlecht afgestaan aan leden van de harde kern van FC Utrecht. Daarop heeft Gent maatregelen genomen. Scheidsrechter, die niet op het hoogste niveau fluiten, kunnen geen kaarten meer aanvragen voor thuiswedstrijden van Gent. De zogenaamde scheidsrechterskaart stelt de Belgische bond beschikbaar als dank voor hun bijdrage aan het voetbal.

"Maar die tickets zijn strikt persoonlijk", zegt Dirk Priens, veiligheidsdirecteur van Gent, tegen Het Nieuwsblad. "Ze mogen zeker niet gebruikt worden om Nederlandse supporters ons stadion binnen te loodsen." Om dit in de toekomst te voorkomen blokkeert de club dergelijke aanvragen tot de zomer van 2020. "Ik heb twee van de drie scheidsrechters al aan de lijn gehad en ze begrepen onze beslissing. Ze ontkennen wel dat ze wisten waar die tickets voor zouden worden gebruikt."

Priens heeft een naar gevoel overgehouden aan het bezoek van de Utrecht-fans. Vooral omdat hij in nauw contact staat met supporterclubs van Gent. "Ik doe veel voor die gasten en we hebben bijna dagelijks contact. Waarom hebben ze me niet gezegd dat die Nederlanders kwamen? We bespreken het bij ons volgend overleg. Dat er opnieuw wat vertrouwen moet worden opgebouwd, staat vast."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen